21.4.21

Η ελληνική απάντηση στην “Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” που προκαλεί

 


Η Μόνιμη Αποστολή της Ελλάδας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών απάντησε στην απαράδεκτη από κάθε άποψη μιας ΜΚΟ με την “ταμπέλα” της να αναφέρει ότι είναι η «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη». Είναι η ΜΚΟ που έχει στείλει εξώδικο στον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και στο Militaire.gr που μετέδωσε συνέντευξη του. 

Στο πρώτο μέρος της ελληνικής απάντησης δίνονται απαντήσεις στις “ανησυχίες” της “ομοσπονδίας”. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το έγγραφο ΕΔΩ.

Στο τέλος της απάντησης γίνονται μερικές χρήσιμες υπενθυμίσεις προς την “ομοσπονδία”…

Αναφέρει η ελληνική απάντηση: 

“Η Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ορίζεται σαφώς και βασίζεται σταθερά στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του 1923. Τα μέλη της είναι Έλληνες πολίτες που απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων μειονοτήτων, εκτός από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που είναι εγγυημένα σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διάκριση από το Σύνταγμα και την εθνική νομοθεσία.

Πέραν των ανωτέρω, το Ελληνικό Δημόσιο, συστηματικά και με συνέπεια, έχει υιοθετήσει αρκετά μέτρα «θετικών διακρίσεων» προς όφελος των Ελλήνων πολιτών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της υποχρεωτικής ποσόστωσης 0, 05% για την εγγραφή φοιτητών μειονοτήτων στα ελληνικά πανεπιστήμια και το ποσοστό των 5 ‰ υπέρ των μειονοτικών μελών για πρόσληψη στην Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία. Άτομα που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πτυχές της καθημερινής δημόσιας, αστικής και πολιτικής ζωής σε περιφερειακό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι επίσης πλήρως σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες και πρότυπα προστασίας των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το ABTTF, που λειτουργεί και πάλι ως GONGO, αποσυνδέεται κατάφωρα από τις πραγματικές συνθήκες και δεν είναι σε θέση να μιλήσει εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών που ανήκουν στη Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη”.

Αυτά προς το παρόν ,γιατί θα επανέλθουμε. Και για την “τηλεοπτική σειρά” που ετοιμάζουν οι Τούρκοι για τον Σαδίκ…

Στη φωτογραφία ο χάρτης αποκαλυπτικός των προθέσεων όσων παριστάνουν τους προστάτες της μειονότητας. Η Θράκη χρωματισμένη με πράσινο χρώμα ,για να θεωρείται εκτός Ελλάδας!

https://www.militaire.gr/