21.4.21

Τα δίνει όλα ο Μακρόν στην Ελλάδα - Η τελική πρόταση για τις Belharra: «Θα έχετε τις πιο σύγχρονες φρεγάτες στον κόσμο»

 


Την ολοκληρωμένη πρόταση για τις γαλλικές φρεγάτες, αναφέρει ο Laurent Mourre, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Naval Group, σύμφωνα με το navalnews.com.


Ο γαλλικός όμιλος παρουσίασε την πρόσφατη πρόταση του στην Αθήνα για τον νέο τύπο της φρεγάτας FDI σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Κάθε “ελληνική έκδοση” της φρεγάτας θα διαθέτει 32 πυραύλους επιφανείας-αέρος ASTER και εκτοξευτή RAM.

“Η πρόταση προς την Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στο Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό στις 13 Απριλίου 2021, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα έχει τις καλύτερες δυνατότητες στο συντομότερο χρονικό διάστημα με βελτιστοποιημένο κόστος.

Για τα νέα πλοία, προσφέρουμε την φρεγάτα FDI HN (Hellenic Navy), η οποία θα είναι η πιο σύγχρονη φρεγάτα νέας γενιάς στον κόσμο.


Οι 4 μονάδες θα παραδοθούν στην Ελλάδα σε πολύ ταχύ χρονικό διάστημα. Η πρώτη φρεγάτα θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Lorient και θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία έως το 2025, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και θα τεθούν αντίστοιχα σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2027, το 2028 και το 2029”, αναφέρει ο Laurent Mourre, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Naval Group, για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Η κατασκευή της 1ης φρεγάτας στη Γαλλία θα εξασφαλίσει την παράδοση στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο συντομότερο χρονικό διάστημα και θα εξασφαλίσει τη μεταφορά τεχνολογίας που θα επιτρέψει την κατασκευή των άλλων 3 φρεγατών στην Ελλάδα.

Η μεταφορά τεχνολογίας θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη αυτονομία για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και για την αλυσίδα εφοδιασμού.

“Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό προτείνει ως ενδιάμεση λύση στην Αθήνα 2 φρεγάτες που θα είναι διαθέσιμες σε λιγότερο από ένα χρόνο χωρίς κόστος. Πρόκειται για τις φρεγάτες AAW Jean-Bart και ASW Latouche-Tréville βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι δύο αυτές μονάδες επιφανείας θα είναι διαθέσιμες για το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2022 μετά από εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού.

Η κύρια αποστολή της φρεγάτας AAW Jean-Bart είναι να διεξάγει αποστολές αεράμυνας περιοχής, ενώ η κύρια αποστολή της ASW Frigate Latouche-Tréville είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος σε ανοικτή θάλασσα και η προστασία ναυτικών μονάδων υψηλής αξίας.

Τα πλοία αυτά έχουν εμπλακεί σε γαλλικές επιχειρήσεις με δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και έχουν αποδείξει τις δυνατότητες αλλά και την διαλειτουργικότητα τους. Όσο για το ζήτημα της αναβάθμισης τώρα των ελληνικών φρεγατών κλάσης ΥΔΡΑ-ΜΕΚΟ-200, τονίζουμε ότι αυτές θα αναβαθμιστούν σε υψηλό επίπεδο ώστε να μπορούν να αναλάβουν αποστολές εντός του ΝΑΤΟ και της
ΕΕ

.pentapostagma.gr/ https://www.stoxos.gr/