29.4.21

Κυπριακό 5μερής: “Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο της διχοτόμησης”! Κύρα Αδάμ

Δεν πρόκειται για "ατυπη  αλλά για άτυχη πενταμερή"  και μάλιστα εκ προϊμίου.Όσο για τις ..."εγγυήτριες δυνάμεις" έχουν απωλέσει αυτοδικαίως την  ιδιότητα αυτή , αφού καμία εκ των δύο δεν εμπόδισε την εισβολή της τρίτης και την κατοχή Κυπριακών εδαφών!
Σε τι πράγμα παραμένουν..."εγγυήτριες ; Η μία κατέχει  έδαφος για να διατηρεί βάσεις  η άλλη έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο και η τρίτη παρακολουθεί εκ του ...μακρόθεν. Όσον δε αφορά τους Κυπρίους, ουσιαστικά δεν μπορούν να αποφασίσουν "τι θέλουν" Ο κ. Αναστασιάδης απεδέχθη - ντε φάκτο- με τη παρουσία του τον όρο του ...Κοινοτάρχη, αποποιηθείς εμμέσως  τον τιτλο του προέδρου της Δημοκρατίας  ενέργεια που ταυτόχρονα παραγνωρίζει και αυτήν ταύτην την ύπαρξιν της Κυπριακής Δημοκρατίας! Η δε Ε. Ενωση  (κατ όνομα) , λάμπει δια της απουσίας της!
Γενικά η 5μερής μόνο αποτέλεσμα ανόητης  συγκατάβασης ασχέτων ήταν!
Juan

 

Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ σχολιάζει και αναλύει όσα γίνονται στη Γενεύη με την “άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό”. Μιλώντας στο Kontra Channel η Κύρα Αδάμ μίλησε για “μία μάζωξη” η οποία επιβλήθηκε από τον Ερντογάν στον ΓΓ του ΟΗΕ.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος χώρας μέλους της ΕΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσήλθε σ΄ αυτή τη “μάζωξη” ως “κοινοτάρχης”, την ίδια ώρα που η ΕΕ έχει αποκλειστεί από τη συνάντηση.

Η ένταση του εκβιασμού κατά της Κύπρου προκύπτει από τις πληροφορίες που θέλουν τον ΓΓ του ΟΗΕ να καταθέτει την εντολή για το Κυπριακό σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στη Γενεύη για συνέχιση των συνομιλιών. “Βρισκόμαστε μπροστά στο κίνδυνο διχοτόμησης” επισημαίνει η Κύρα Αδάμ.


https://www.militaire.gr/