3.4.21

Κύπρος: Η άρνηση του Κομμουνιστικού ΑΚΕΛ για αποστολή αγήματος της Ε.Φ στις παρελάσεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, προκάλεσε θύελα αντιδράσεων.







«Κατάφερες με την «αξία» σου να γίνεις ο πιο μισητός άνθρωπος σε Ελλάδα και Κύπρο»


«Διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα, είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα»


Απαντήσεις έδωσε ο  ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος  Κυπριανού σχετικά με την άρνησή του ιδίου και του Κόμματός του να αποσταλεί άγημα της Ε.Φ στις παρελάσεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου μετά από πρόταση που έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ στο Εθνικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων, o Γ.Γ του ΑΚΕΛ απάντησε:

«Έχουμε συζητήσει, να μου επιτρέψετε να μην τα πω δημόσια, είναι ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, να πω ότι χειριστήκαμε κάποια από αυτά και στο παρελθόν σε συνεννόηση με τον τότε Υπ. Εξωτερικών και με τον Υπ. Δικαιοσύνης.»

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν αποφασίζω εγώ για τέτοια ζητήματα, ως εκ τούτου ο κ. Σιζόπουλος καλά κάνει να απευθυνθεί στον ΠτΔ, έχω άποψη, την είπα την άποψή μου στη συνεδρίαση και για να είμαι ειλικρινής είχα την εντύπωση ότι ο κάθε ένας στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να δημοσιοποιεί εκείνα τα οποία λέει ο ίδιος.»

«Έχω πει ότι διαφωνώ, διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις οι οποίες θα γίνονταν στην Ελλάδα, είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη, θεωρώ ότι έπρεπε να το είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα»

Σκόπιμο είναι να υπενθυμίσουμε ότι το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) είναι κυπριακό πολιτικό κόμμα, ένα από τα τρία κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού σκηνικού της Κύπρου. Αποτελεί μετεξέλιξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1926 ως Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου και μετέπειτα το 1941 ιδρύεται το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού και συγχωνεύονται το 1944 ως ΚΚΚ-ΑΚΕΛ. Σημερινός γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο Άνδρος Κυπριανού, ο οποίος και προέβη σε αυτή την αισχρή και άκρως δεικτική για το «κομμουνιστικό ιδεώδες» δήλωση.

Το ΑΚΕΛ υπηρέτησε ως κυβέρνηση της Κύπρου από το 2008 μέχρι το 2013, με Πρόεδρο το Δημήτρη Χριστόφια.

Η αντίδραση για τα όσα είπε, έρχεται από τον απλό λαό. Η παρακάτω απάντηση έρχεται μέσα από τα χιλιάδες σχόλια εναντίον των δηλώσεων του στα κοινωνικά δίκτυα:

Καταφερες με την «αξια» σου να γινεις ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο Achilleas Aristodelim

«Ειμαστε δυο ξεχωριστα κρατη. ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ. Ποτε ομως δεν ειπες στα παιδια τα δικα σου να μην καταδεχονται να σπουδαζουν στα Ελληνικα πανεπιστημια ΔΩΡΕΑΝ με τα χρηματα του απλου Ελληνα πολιτη. Σε αυτο μουγγα; Αυτο το" ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ" κρατος που μας λες μας σπουδαζε τοσα χρονια ΔΩΡΕΑΝ. Ακομη και τωρα θυμαμαι τι γραφαν τα βιβλια του σχολειου. ΔΩΡΕΑΝ. Δωρεαν για μας ομως, τα πληρωναν καποιοι αλλοι. Τα πληρωναν τα αδελφια μας μας αυτου του "ξεχωριστου" κρατους....... Δ Ω Ρ Ε Α Ν........... ΣΠΟΥΔΕΣ..... Δ Ω Ρ Ε Α Ν......... ΣΙΤΙΣΗ Δ Ω Ρ Ε Α Ν............ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΩ Ρ Ε Α Ν......... Η ΕΛΔΚΥΚ στην Κυπρο... Δ Ω Ρ Ε Α Ν.............η 35 Μ. Κ....

Δ Ω Ρ Ε Α Ν......... ενας ολοκληρος ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΑΣ γεματος με ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, Δ Ω Ρ Ε Α Ν......... ενας ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ που και ΝΕΚΡΟΣ ακομη ΠΟΛΕΜΗΣΕ για την ΚΥΠΡΟ. Δ Ω Ρ Ε Α Ν οι ΙΩΝΕΣ εστειλαν την βοηθεια στν Ονησιλο για την απελευθερωση απο τους Περσες αλλα τον ΠΟΥΛΗΣΑΝ οι τοτε ριψασπιδες προδοτες Αμαθουσιοι. Δ Ω Ρ Ε Α Ν οι ΟΒΙΔΕΣ του ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ βρισκονται ακομη στην Παφο........ Δ Ω Ρ Ε Α Ν....... ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΗ βρισκονται στον Πενταδαχτυλο.... Δ Ω Ρ Ε Α Ν ...... Τα ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΟ του ΜΠΙΚΑΚΗ βρισκονται ακομη μεσα στα κτυπημενα απο αυτον αρματα των τουρκων........... Δ Ω Ρ Ε Α Ν το ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πλαναται ακομη στον ΛΩΡΟΒΟΥΝΟ, Δ Ω Ρ Ε Α Ν ....... Ο ΤΣΟΜΑΚΗΣ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ απο τον υγρο του ταφο,ΔΩΡΕΑΝ, ΔΩΡΕΑΝ, ΔΩΡΕΑΝ, ΔΩΡΕΑΝ.

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ απο αυτο το ξεχωριστο "κρατος" Δεν ειδα ομως τιποτα αντιστοιχο να υπαρχει ΔΩΡΕΑΝ απο κανενα αλλο κρατος. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ οι φιλες χωρες και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ το ΟΜΑΙΜΟΝ - ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ- ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ - ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ. Οσα χρονια και να περασουν, οσο πολεμο και να δεχτει αυτος ο τοπος, πρεπει να ξερουν ολοι οτι καθε πετρα που θα σηκωσεις απο κατω θε βρεις ΕΛΛΑΔΑ. Οπου και να κοιταξεις θα δεις ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΤΕ σου αρεσει ΕΙΤΕ οχι.

Ναι ειμαστε δυο διαφορετικα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κρατη. Για την ωρα ομως και αυτο να το θυμασαι. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ»