26.3.21

Μάζης: “Ευρωπαϊκή προστασία στην Τουρκία με αμερικανική εντολή”Από νωρίς το πρωί γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη ότι “όλα πήγαν καλά” για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Τίποτα δεν πήγε καλά κι αν εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν ότι τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό μπορούν να αντιμετωπίζονται με “επικοινωνία” και διαστρέβλωση, τότε τα χειρότερα ακόμη δεν τα ΄χούμε δει.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας λοιπόν ας δούμε πως σχολίασε το κοινο ανακοινωθέν ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Kontra Channel:

“Οι πανηγυρισμοί δεν επιτρέπονται…Ισχυρή προσπάθεια της ΕΕ να διασώσει την Τουρκία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Υπάκουσε στις ΗΠΑ που λένε στην Ευρώπη “δώστε χρόνο στην Τουρκία”.

Αυτά είπε ο κ.Μάζης επισημαίνοντας ακόμη ότι πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα η κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί αναβαθμίζει τη σημασία της Τουρκίας. 

Ο κ.Μάζης αναφέρθηκε και στα δύο νέα δόγματα της ελληνικής κυβέρνησης που είναι άκρως επικίνδυνα. Ποια είναι αυτά;

“Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός και δεν μιλάμε για την Κύπρο”.

Στην ίδια εκπομπή της Αναστασία Γιάμαλη, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης είπε ότι το ανακοινωθέν των 27 έδωσε “κάποια ψίχουλα στον Αναστασιάδη για να μπορεί να επιστρέψει στη Λευκωσία”. Κατά τ΄ άλλα όπως σωστά επισήμανε δίνει ρόλο “γεωπολιτικού παίκτη στην περιοχή στην Τουρκία ,αφού την καλεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή , όπως για παράδειγμα στη Λιβύη”. Τέλος ανέφερε ότι η η χρηματοδότηση προς την Τουρκία για για προσφυγικό μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 12 δις!

https://www.militaire.gr/