15.3.21

Έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ παρασκευάζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού

 


Ο ομογενής καθηγητής της Καρδιολογίας και Διευθυντής της Αγγειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στην πόλη Σαν Ντιέγκο, Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας, διεξάγει έρευνα για την ανακάλυψη φαρμάκου αντιμετώπισης του Covid-19 που θα λαμβάνεται από το στόμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνικός κήρυκας» η έρευνά του κ. Τσιμήκα βρίσκεται σε καλή πορεία.

«Το φάρμακο έχει ήδη υποβληθεί σε μελέτες φάσης 1ης και 2ης για ενδείξεις μη Covid.

»Συγκεντρώσαμε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και τώρα βρισκόμαστε στην πορεία παρασκευής και σύνθεσης του φαρμάκου και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές τον Ιούλιο.

»Κάναμε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σχηματίσαμε το Covicept για να το πάμε σε κλινική δοκιμή» ανέφερε ο ομογενής επιστήμονας.

Μέχρι στιγμής το φάρμακο σκοτώνει το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον Covid-19.

Εάν η επερχόμενη δοκιμή σε 150 ασθενείς δείξει ότι μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο, τότε θα χρειαστεί να κάνουν μία δοκιμή 3ης φάσης για να βεβαιωθούν ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φάρμακο λειτουργεί επίσης σε όλους τους ιούς RNA, και υπάρχουν πάνω από 300 τέτοιοι ιοί.

Παράλληλα μπορεί να αποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις για τους μελλοντικούς νέους ιούς RNA που εμφανίζονται.

Ο Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας καθηγητής της Καρδιολογίας και Διευθυντής της Αγγειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο Καλιφόρνιας.

Ο Δρ. Τσιμήκας είναι γεννημένος στην Ελλάδα και πήγε στις ΗΠΑ με τους γονείς του στην ηλικία των 9 ετών.

Έχει ιδρύσει τρεις εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την ανακάλυψη φαρμάκων βάσει των ιατρικών του ερευνών.

Η Covicept Therapeutics επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός μικρού μορίου για την αναστολή της αναπαραγωγής και της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και άλλων ιών RNA.

Η Kleanthi Diagnostics (έχει το όνομα της μητέρας του Κλεάνθης) έχει ήδη δημιουργήσει ένα τεστ αίματος, που ονομάζεται OxPL-apoB, όπου αν αυξηθεί προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή στένωσης της αορτικής βαλβίδας, πριν συμβεί, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα πρόληψης.

Η τρίτη εταιρεία ονομάζεται Oxitope Inc, και εργάζεται για να φέρει στην κλινική οξείδωση ειδικά «φυσικά» αντισώματα για μια ποικιλία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, ηπατικής ίνωσης, μεταβολισμού των οστών και συνδρόμων πόνου.

Πηγή: Εθνικός κήρυκας