4.3.21

Χαμός σε Λύκειο στη Λεμεσό: Μπάχαλο με τεστ – Δεκάδες θετικοί έγιναν αρνητικοί

 


Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Λύκειο του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Πάνω από 40 μαθητές ενημερώθηκαν μετά που υποβλήθηκαν σε rapid τεστ ότι ήταν θετικοί. Λίγη ώρα αργότερα τους έγινε επαναληπτικό τεστ στο οποίο βγήκαν αρνητικοί!

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive ο επαναληπτικός έλεγχος έγινε με οδηγίες του Υπουργείου αφού ο αριθμός των θετικών ήταν ανησυχητικά υψηλός.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν οι μαθητές αφού επικοινώνησαν με τους γονείς τους, ζήτησαν τα αποδεικτικά των τεστ τα οποία δεν τους δόθηκαν από τη Μονάδα που βρισκόταν στο σχολείο.

Εξάλλου οι μαθητές, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ενημέρωσαν τις οικογένειες τους και η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ενώ μετά από επαναληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε θετικό περιστατικό στο σχολείο.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου παρέμειναν εκτός των τάξεων τους, ενώ ρίφθηκαν στο χώρο του γηπέδου καπνογόνα και κλήθηκε αστυνομική δύναμη.

Πάντως οι μαθητές διευκρίνισαν ότι τα καπνογόνα δεν σχετίζονται με το περιστατικό αλλά αποτελεί έθιμο τους για την Τσικνοπέμπτη.

https://www.sigmalive.com/