11.3.21

Καθαρά Δευτέρα: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού Ποιοι θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού την Καθαρά Δευτέρα. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να κάνει εντατικούς ελέγχους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ μπλόκα της αστυνομίας αναμένονται και σε διόδια για όσους επιχειρήσουν να φύγουν εκτός νομού χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το Star.

Ωστόσο, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού εξαιρούνται:

Οι πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

Όσοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

https://www.stoxos.gr/