5.3.21

«Είμαστε οι καλύτεροι» λέει ο διεθνολόγος βουλευτής ΝΔ Δ.Καιρίδης: «Προπαγανδιστές» οι γιατροί που ασκούν κριτική



Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Καιρίδη και στον γιατρό και επιστημονικό ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνο Φαρσαλινό. 

Ο λόγος ήταν η κοινή τους παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία αρχικά ο γιατρός Φαρσαλινός ασκούσε κριτική στα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ουσιαστικά ότι το μοναδικό μέτρο το οποίο παίρνει εδώ και έναν χρόνο η χώρα μας είναι το «καταστροφικό» lockdown, το οποίο σύμφωνα με τον γιατρό «δεν είναι μέτρο δημόσιας υγείας, αλλά μέτρο δημόσιας τάξης». 

Η κριτική του Dr. Φαρσαλινού, αλλά και άλλων γιατρών που μίλησαν στην εκπομπή, προκάλεσε τον εκνευρισμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος σε «προπαγάνδα» και πως «επί μία ώρα οι τρεις επιστήμονες βομβάρδιζαν τους τηλεθεατές με πολλά επιστημονικοφανή», προσθέτοντας και πως «είναι συνδικαλιστές», κάτι που οδήγησε στην παρέμβαση των δημοσιογράφων οι οποίοι του τόνισαν πως πολλά μέλη και της επιτροπής που παίρνει τα μέτρα είναι συνδικαλιστές, ενώ του γνωστοποίησαν πως ο γιατρός Φαρσαλινός δεν είναι συνδικαλιστής. 

Παρόλα αυτά ο Καιρίδης, συνέχισε να υποστηρίζει πως δεν πρέπει να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση γιατί «τα πάει καλά», υποστηρίζοντας πως «είμαστε από τις καλύτερες χώρες», ενώ δήλωσε και πως οι μεταλλάξεις φταίνε για τ' ότι τον τελευταίο καιρό υπήρξε μία παραπάνω αύξηση. 

Οι δυο τους μίλησαν μετά από λίγες ώρες σε ραδιοφωνική εκπομπή του 98,4 ώστε να ξεκαθαριστεί εάν ο Καιρίδης σχολίασε εν απουσία του Φαρσαλινού για «προπαγανδιστές με επιστημονικοφανείς απόψεις», αναφερόμενος στον ερευνητή.

Ο κ. Καιρίδης είπε ότι οι αναφορές του δεν ήταν για τον κ. Φαρσαλινό, αλλά για το κανάλι που τον φιλοξένησε επειδή ήταν «μονομερής παρουσίαση επιστημόνων που απλά ασκούσαν προπαγανδιστική κριτική κατά της κυβέρνησης».

Η Ελλάδα είπε ο κ. Καιρίδης, «τα έχει πάει πολύ καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας ακόμη και από μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και στον έλεγχο της κατάστασης και στον αριθμό των νεκρών παρότι δυστυχώς χάθηκαν συνάνθρωποι μας». «Τα μέτρα» τόνισε «είναι τα καλύτερα που εισηγούνται οι επιστήμονες της; Επιτροπής και αποδέχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και δεν έχω δει κανένα μέλος της Επιτροπής να διαφωνεί και να παραιτείται«.

«Πολιτικό ζήτημα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όταν μπαίνετε στα πολιτικά ζητήματα και προσπαθείτε να θωρακιστείτε πίσω από την επιστημονικότητα που έχετε, τότε μπορεί να κατηγορηθείτε για επιστημονικοφανή πολιτικό λόγο. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε πως η συζήτηση για την πρωτοβάθμια υγεία δεν είναι μόνο επιστημονική αλλά βαθιά πολιτική για το τι είδους σύστημα υγείας θέλουμε, το οποίο δεν είναι ιατρικό, αλλά πολιτικό τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε», είπε ο κ. Καιρίδης. 

«Η Ελλάδα είναι 3η σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη, έχουμε 1 εκατ. Είμαστε πολύ χαμηλά σε θανάτους. Το νούμερο 700 ανά εκατ. πληθυσμού είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη», υποστήριξε ο Καιρίδης. 

Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν ισχύουν. H Ελλάδα είναι 9η και όχι 3η σε εμβολιασμούς, ενώ είναι ακόμα πιο κάτω εάν αναφερθούμε σε εμβολιασμούς με τη 2η δόση. 

https://www.pronews.gr/

__________Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας  Μιχάλη Τσολάκη________