16.3.21

Φόρο χρυσού επιβάλλει στην Τουρκία το καθεστώς Ερντογάν!

 


Η κυβέρνηση της Τουρκίας σχεδιάζει να απαιτήσει από τα κοσμηματοπωλεία να καταθέσουν χρυσό σε κρατικές τράπεζες για να συγκεντρωθούν επιπλέον κεφάλαια για την οικονομία, γράφει η τουρκική  εφημερίδα Sözcü.

Κάθε κοσμηματοπώλης θα καταθέσει 500 γραμμάρια χρυσού στις τράπεζες, αναφέρει το ρεπορτάζ της Sözcü ,που επικαλείται σχέδιο κανονισμών που εκπόνησε το Υπουργείο Εμπορίου. Ο συνολικός χρυσός που θα συλλεχθεί  θα είναι περίπου 20 τόνοι και θα αξίζει περίπου 8,4 δισεκατομμύρια λίρες (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), αναφέρει.

Τα κοσμηματοπωλεία συγκλονίζονται από την πρόταση, γράφει η εφημερίδα. Ο κανονισμός μοιάζει με τους φόρους που επιβλήθηκαν κατά την οθωμανική εποχή, δήλωσε ο Özcan Aygun, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP.

Οι εταιρείες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χρυσό, ο οποίος θα κατατεθεί ως εγγύηση, αλλά μπορούν να κερδίσουν τόκους από αυτόν, γράφει η  Sözcü.

«Ελπίζω ότι θα το διορθώσουν, πρέπει να βρούμε μία λύση», δήλωσε ο Hasan Çavuşculu, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ένωσης κοσμηματοπωλείων στην  Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Πιθανότατα η κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια, είπε.

Υπάρχουν περίπου 40.000 κοσμηματοπωλεία στην Τουρκία.

https://www.militaire.gr/

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη