10.3.21

Πολεμικό μήνυμα Σ. Αραβίας σε Τουρκία: ''Αναλαμβάνουμε δράση στην Α. Μεσόγειο''

 Eλλάδα και Σ. Αραβία επισπεύδουν τις διαδικασίες, καθώς θέλουν να ''μπλοκάρουν'' τα σχέδια της Τουρκίας. Η συμμαχία Αθήνας-Ριάντ είναι πιο ισχυρή από ποτέ και αυτό φαίνεται από δύο παράγοντες.  


Αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία  


 Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου σχεδιάζεται η υπογραφή από πλευράς του ΥΠΕΘΑ κου Νίκου Παναγιωτόπουλου, αμυντικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, που προβλέπει τη μεταφορά μιας ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στην περιοχή. 

Οι αμερικανικής κατασκευής Patriot είναι από τους πλέον σύγχρονους αντιαεροπορικούς/αντιβαλλιστικούς πυραύλους. Η συμφωνία που προετοιμαζόταν επί μήνες, «έκλεισε» περυσι, τον Ιανουάριο του 2020, στη συνάντηση στην Αθήνα του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Σαουδαραβικά μαχητικά στη Κρήτη

 

Έξι υπερσύγχρονα αεροσκάφη εναέριας κυριαρχίας (airsuperiority) F-15 Eagle από την «Royal Saudi Air Force» αναμένεται να προσγειωθούν το ερχόμενο Σάββατο στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.  

Ήδη στη Σούδα έχουν φθάσει αεροσκάφη από την Σ. Αραβία όπως ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ανέφερε: ''Οι σημαντικές συνεργασίες με πολύτιμους φίλους συνεχίζονται! Καλωσορίζουμε θερμά την έναρξη της ανάπτυξης των αεροσκαφών της Σ. Αραβίας στην Κρήτη. Αδημονούμε για την έναρξη της συνεκπαίδευσής!! Καλές Πτήσεις-Ασφαλείς Προσγειώσεις!!''  

Το μήνυμα της Σ. Αραβίας   

 

To Yπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σ. Αραβίας δημοσίευσε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο twitter, από τις προετοιμασίες των πιλότων, πριν την αναχώρηση για την Κρήτη. Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Τουρκία.  Ανησυχία Τούρκων  

 

''H Eλλάδα αγόρασε πολεμικά αεροπλάνα από τη Γαλλία και πυραύλους από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και τώρα φέρνει τους Σαουδάραβες στη Κρήτη.Την ίδια στιγμή η Αθήνα υπέγραψε νέα συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. 
Η Αθήνα θα φιλοξενήσει τώρα Σαουδαραβικά αεροσκάφη. Ελλάδα-Γαλλία, Σ. Αραβία και ΗΑΕ συνασπίζονται κατά της Τουρκίας
'', αναφέρουν τα ερντογανικά ΜΜΕ.