27.3.21

Άγνωστοι έκαψαν πολυκατοικία στη Θεσ/νίκη: Είχαν στόχο αστυνομικό! (βίντεο)Στις φλόγες τυλίχθηκε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μετά από εμπρησμό σε οχήματα αστυνομικού κι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Συνολικά επτά αυτοκίνητα και πέντε μηχανές που βρίσκονταν στον χώρο παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός καθώς πυκνοί καπνοί κάλυψαν τα πάντα.

Κάποιοι από τους ενοίκους βγήκαν στα μπαλκόνια και ζητούσαν βοήθεια. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια γυναίκα που ανέπνεε με δυσκολία και είχε στην αγκαλιά της, τυλιγμένο με μια κουβέρτα, το μωρό της. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με καρδιολογικό πρόβλημα χρειάστηκε επίσης την παροχή πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα ασθενοφόρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εμπρησμό με στόχο αστυνομικό. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα που απείχαν μεταξύ τους περίπου 15 μέτρα και τα οποία ανήκουν στον αστυνομικό.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι φλόγες είχαν επεκταθεί και σε διπλανά οχήματα. Πέντε αυτοκίνητα και πέντε μηχανές καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές από την υψηλή θερμοκρασία.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

https://www.pronews.gr/