13.3.21

Τους Ήρωες του 731 κάποιοι τους ξέχασαν …Γιατί ;

 


Ύψωμα 731  τα κουφάρια των ηρώων είναι ακόμη  εκεί και κάπου ανάμεσα στο δρόμο Τρικάλων -Καρδίτσας στέκει ένα Μνημείο , να θυμίζει τον ηρωισμό και την θυσία των Ηρώων που έπεσαν στα Αλβανικά Βουνά !

Κάθε χρόνο οι Ήρωες πεσόντες  που τα ονόματά τους είναι γραμμένα στο παγωμένο Μάρμαρο  της διπλής πυραμίδας του μνημείου ,περιμένουν να έρθει η ημέρα που τα νυχτοπούλια που κρώζουν, διώχνοντας τις σκιές που περιβάλλουν το Μνημείο, σαν η νύχτα κατεβαίνει απο τα ριζά της Πίνδου …Να φύγουν !!!

Περίμεναν και εφέτος αλλά πόσοι ήρθαν στο Μνημόσυνο;    (φωτό) !

 Αφού δεν επετράπη στους απλούς ανθρώπους ,απογόνους των Ηρώων ,να περάσουν και να ανάψουν ένα κερί ,λόγω μέτρων του Κορωνοϊού είπανε!!!

Κανείς απο την Στρατιωτική και τη Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  δεν Κατέβηκε από τον Δομοκό προς το Κάμπο της Θεσσαλίας, στις 9 Μαρτίου την ημέρα που άρχισε η Ιταλική Επίθεση ,κανείς δεν ήρθε μέχρι & σήμερα !!!

Όμως Υπουργοί , Υφυπουργοί  ,Γ.Γ και Αρχηγοί παρέστησαν στις αλλαγές σχηματισμών χωρίς την  παρουσία κόσμου ,αλλά με τις Μπάντες   να παιανίζουν χαρωπά στο πέρασμά τους …

Ίσως αυτοί που έπεσαν στο Ύψωμα 731 να μην άξιζαν την Τιμή να περάσει ένας από δαύτους και  από το Μνημείο των Πεσόντων …!

Τα νυχτοπούλια θα  είναι όμως ακόμη εκεί ,για να διώχνουν τις σκιές των ψυχών των ανδρών του 5ου Συντάγματος  που κατεβαίνουν απο τα Ριζά της Πίνδου …

Βετεράνος