21.3.21

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...!!! Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟ παραμονή της 25ης Μαρτίου να μιλήσει για... την «τουρκική φιλοξενία»...!!!

 

Σε πανεπιστήμιο δεν ήταν "καθηγητής" και κάποιος τύπος
που έλεγε για Καστελόριζο και μιλούσε "γαλλικά" στον
κ. Καλόγηρο στο Vergina TV; Τι συμβαίνει τελικά στα
πανεπιστήμια; Είναι ξέφραγα αμπέλια;
Juan

Από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)... κάνοντας προφανώς τα κόκαλα του… Ιωάννη Καποδίστρια να τρίζουν, αποφάσισαν μία μέρα πριν την εθνική επέτειο, στις 24 Μαρτίου, να έχουν ως προσκεκλημένο τον Τούρκο Ακαδημαϊκό, καθηγητή Αϊχάν Καγιά (Ayhan Kaya) για να μιλήσει για την… “Τουρκική φιλοξενία και οι Σύροι πρόσφυγες” (Turkish hospitality and Syrian refugees).


Η… επίκαιρη ομιλία που από τον τίτλο κανείς μπορεί να εικάσει τι θα περιέχει και ποιον προσανατολισμό θα υπηρετήσει, αφορά του μεταπτυχιακούς φοιτητές του κύκλου μαθημάτων “Migration and asylum governance in Sourth-eastern Europe” (Μετανάστευση και σχεδιασμός ασύλου στη ΝΑ Ευρώπη) που διδάσκει η Δρ. Αγγελική Δημητριάδη.

Πρόκειται για διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο του ΕΚΠΑ με την περιγραφή “Master’s Programme in Southeast European Studies: Politics, History, Economics“, άρα περιλαμβάνει τις πολιτικές διεργασίες, την Ιστορία και την Οικονομία της ΝΑ Μεσογείου.

Το σχόλιο είναι απλό: Το εξαιρετικό ως τίτλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως για τον φιλειρηνικό της προσανατολισμό. Ελπίζουμε όχι με ανούσιες και ανόητες “εκπτώσεις” και πολιτικώς ορθά “στρογγυλέματα“…

Στη διδασκαλία της Ιστορίας, σε μια “άνευρη” υπό την έννοια της υποτίθεται “ισορροπημένης” αποτύπωσης της (γεω)πολιτικής κατάστασης μην τυχόν και “προσβληθεί” κανείς και τέλος με κηρύγματα περί της ειρήνης που θα εξασφαλίσει η οικονομική αλληλεξάρτηση.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΕΚΠΑ αντελήφθησαν έστω την τελευταία στιγμή το ατόπημα και το αντίκτυπο που θα είχε ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία του τουρκικού αναθεωρητικού παροξυσμού και προέβησαν σε αλλαγές. Ακόμα και να ισχύει, ξέχασαν να κάνουν τη διόρθωση στον ιστοχώρο τους.https://www.stoxos.gr/