10.2.21

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega tv: Όλοι κατά της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Πλέον ζητούν πράξεις, όχι υποσχέσεις



Το κλίμα κατά της Τουρκίας στις ΗΠΑ γίνεται καθημερινά όλο και πιο «βαρύ» επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον στον τηλεοπτικό σταθμό Omega Tv.

Αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία για τη συλλογή των 54 υπογραφών μεταξύ των Γερουσιαστών στην επιστολή που εστάλη προς τον πρόεδρο Μπάιντεν ανήκε σε Ρεπουμπλικανούς και εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά τις -ανεπιτυχείς ως τώρα- προσπάθειες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επικοινωνήσει με τον αμερικανό ομόλογό του Τόνι Μπλίνκεν σημείωσε ότι στον πρόεδρο Μπάιντεν δεν αρκούν οι υποσχέσεις, θέλει πράξεις. Και ειδικότερα σε ότι αφορά τους S-400 δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση παρά μόνο το να φύγουν από την Τουρκία.

Επίσης, ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρθηκε και στην Πενταμερή επισημαίνοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει στη Γενεύη. Επισήμανε βέβαια ότι η επίθεση Ερντογάν κατά πάντων και ειδικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δυσκολεύει εξαιρετικά κάθε πιθανή προσπάθεια διαλόγου.

https://hellasjournal.com/


Τ.Μ