20.2.21

Η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F 462) επιχειρεί στη Μεσόγειο …Εν μέσω Τουρκικών Πολεμικών (SNMG2 )

 Η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F 462) επιχειρεί εν μέσω Τουρκικών Πολεμικών Πλοίων Υπερήφανα και Ανεξάρτητα κατά την διάρκεια των Ασκήσεων  της  Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης «SNMG2»

The SNMG2 consisting of the ESPS Cristobal Colon, HS Kountouriotis and TCG Gaziantep frigates conducted PASSEX in the Mediterranean Sea with the TCG Salihreis frigate that participated in the Mediterranean Shield Operation.

Στον θυρεό του  Ελληνικού Πολεμικού πλοίου απεικονίζονται άγκυρα και περιελισσόμενο σ’ αυτή φίδι, σταυρός και λογχοφόρο ακόντιο με σημαιάκι, που επικάθονται σε αντεστραμμένη ημισέληνο. Το σημαιάκι, από το σηματοθέσιο του ΠΝ, αντιστοιχούσε στο γράμμα «Ζ» και σήμαινε «ΠΛΕΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ».

Είχε επαρθεί από το Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, επί της Ναυαρχίδας του (Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ»), κατά τη Ναυμαχία της ΄Ελλης, κοντά στο ομώνυμο ακρωτήριο στην είσοδο των Δαρδανελλίων (3 Δεκεμβρίου 1912).

Η φράση που αναγράφεται κάτω από την ημισέληνο, «ΠΛΕΩ ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ», περιέχεται στο σήμα που έστειλε ο Ναύαρχος στον Υπουργό Ναυτικών, κατά την καταδίωξη του Τουρκικού Στόλου.


https://veteranos.gr/