10.2.21

Ματαίωσαν διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» Τουρκία: Ματαίωσαν διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

Και είχαμε μια...αγωνία αν θα την ματαιώσουν ή όχι οι κιτρινόμαυροι απολίτιστοι μογγόλοι!
Juan

 Εθνικιστές και ακροδεξιά ΜΜΕ ξεσηκώθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα μεταδιδόταν διαδικτυακά στα πανεπιστήμια Άγκυρας,  Κωνσταντινούπολης και Ανατολικής Θράκης – Σε αυτή θα γινόταν ειδική αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη

Ακυρώθηκε στην Τουρκία εκδήλωση των πανεπιστημίων Άγκυρας, Κωνσταντινούπολης και Ανατολικής Θράκης, που θα ήταν αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».

Στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας, θα μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου και είχε την υποστήριξη της πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, θα γινόταν ειδική αναφορά στη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη.

Ωστόσο ματαιώθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις εθνικιστικών κύκλων, στις οποίες πρωτοστάτησαν ακροδεξιά ΜΜΕ, αλλά και ο γνωστός τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας Τζιχάτ Γιαϊτζί, μέγας θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφεραν οι εφημερίδες «Yeni Akit» και «Dirilis Postasi» που σχολίασαν προκλητικά πως: «την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν “Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας”».

Ανάλογο κλίμα κατά της εκδήλωσης των τριών πανεπιστημίων, υπήρξε και στα social media, με βολές κατά των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η σελίδα tourkikanea.gr δημοσίευσε σχετικές αναρτήσεις:

Yilmaz Kozan: «Η Διοίκηση μας υπερέβη τον σκοπό της. Θα κλείσετε όλα τα τμήματα γλωσσών»

Taner Ongur: «Αν οι αντιλήψεις που υπερβαίνουν τον σκοπό, διαχειρίζονται τις επιστημονικές δραστηριότητες σας, τότε κλείστε το Πανεπιστήμιο, παραιτηθείτε να τελειώνει η δουλειά»

Ζana: «Όταν το προσωπικό είναι γεμάτο με άτομα που ανατράφηκαν με ταινίες του Μπαράκ Γκαζί, αυτά θα γίνονται»

Dogan Emra Ziram: «Άλλωστε όλες οι αντιλήψεις αυτών ξεπερνάνε τον σκοπό, να κλείσουμε τότε όλη την χώρα»

Ural ike Sari Otobus: «Κρίμα και μάλιστα τα βγάζετε πέρα και ως Πανεπιστήμιο! Ντράπηκα για την σχολή μου»

Bet: «Αυτός που δεν μπόρεσε να γίνει βουλευτής και έγινε πρύτανης, άρχισε να αποδίδει καρπούς».

Τελικά μετά από πιέσεις το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης «επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της» όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας, που είχε προγραμματιστεί ως επιστημονική δραστηριότητα, ακυρώνεται καθώς δημιουργήθηκε αντίληψη που υπερβαίνει τον σκοπό της» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.


Τ.Μ