9.2.21

Η Τουρκία μετατρέπει τις διερευνητικές σε επικίνδυνο φιάσκο προκαλώντας την Ελλάδα



Η διαδικασία των “διερευνητικών συνομιλιών” μπορεί να εμφανίστηκε από αρκετούς στην Αθήνα ως μονόδρομος, ωστόσο μέχρι στιγμής από τη στάση της Τουρκίας και την αμέριστη συμπαράσταση που έχει από τη Γερμανία, προκύπτει ότι οδεύουμε σ΄ ένα επικίνδυνο για την Ελλάδα φιάσκο. Επικίνδυνο, γιατί η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που από την αρχή είχε: να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο την ατζέντα των “ελληνοτουρκικών συνομιλιών”.

Σ΄ αυτό το σχέδιο όπως φάνηκε και από τη συνομιλία που είχαν χθες Ερντογάν-Μέρκελ, προκύπτει ότι δεν υπάρχει αντίρρηση των “δυτικών συμμάχων” μας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ με δηλώσεις του “κατηγορεί” την Ελλάδα ότι προκαλεί και …κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας το καθεστώς “φινλανδοποίησης” το οποίο η Άγκυρα θέλει να επιβάλλει στην χώρα μας. Ο Ακάρ έθεσε με εκκωφαντικό τρόπο το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης από την Τουρκία ο Ακάρ δήλωσε:

«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.  Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν  78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!»

Αντίστοιχα, σε συνέντευξή του σε Hurriyet και Aksam, ο Ακάρ δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ» και πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι».

Σχετικά με τους S-400 είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης»,ενώ υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.

Όλα αυτά θα ήταν ανούσιοι “τουρκικοί τσαμπουκάδες”, όπως θέλει να τους παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση αν δεν είχαν τις “ευλογίες’ των “συμμάχων” και “εταίρων” μας. Πρώτη και καλύτερη η Γερμανία η οποία και πίεσε την Ελλάδα για τη “λύση” των διερευνητικών . Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε ανοιχτά περί “διαφιλονικούμενων ζητημάτων”, μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας ,αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ! Τι ειπώθηκε σ΄ αυτή την επαφή;

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο  Ερντογάν είπε στην καγκελάριο ότι η Τουρκία “δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις με την ΕΕ με θετική ατζέντα”, με τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά την αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Την ώρα που Ερντογάν και Μέρκελ “τα έλεγαν”, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να λέει “μπράβο” στον Ερντογάν για την “πρόοδο που υπάρχει στις συζητήσεις για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο”, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε τις επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

https://www.militaire.gr/