17.2.21

Με πολλά νεύρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεσπάει στο ρωσικό εμβόλιο και στη Μόσχα!

 Ιδιαίτερα στριμωγμένη φαίνεται να είναι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έχει ακούσει τα εξ αμάξης για το θέμα των εμβολιασμών, ακόμα και στη Γερμανία. Εννοείται για την αποτυχία του σχεδίου της και τις καθυστερήσεις. 

Αυτή τη φορά όμως αντί να απαντήσει ή να ασκήσει κριτική στις εταιρείες που είχαν υποσχεθεί άλλα και κάνουν άλλα, κάνει ένα βήμα μπρος και περνάει στην αντεπίθεση και τα βάζει με τη Μόσχα, αφήνοντας υποψίες για το ρωσικό εμβόλιο, αν βέβαια καταλάβαμε καλά...

Και αφού ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τα συμβόλαιά της για τα εμβόλια κατά της Covid-19 να είναι ευέλικτα σχετικά με τις παραλλαγές του ιού, ρίχνει και τα βέλη της προς τη Μόσχα.

Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει το Sputnik V σε χώρες ανά τον κόσμο, όταν ο δικός της πληθυσμός έχει ανάγκη εμβολιασμού.

«Συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει, θεωρητικά, εκατομμύρια και εκατομμύρια δόσεις, ενώ δεν προοδεύει επαρκώς στον εμβολιασμού του δικού της πληθυσμού», είπε. «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί».

Μπορεί βέβαια η απάντηση να είναι πως το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι καλό, τόσο όσο...

Μπορεί όμως να είναι πως πρόκειται για πολιτική ή απλά πως όλοι έχουν δικαίωμα στο εμβόλιο, από τη Λατινική Αμερική ως την Αφρική και την Αυστραλία…

Εξάλλου και η ίδια η Γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει μιλήσει για δίκαιη παγκόσμια κατανομή των εμβολίων.

Εκτός κι αν η πρόεδρος προτιμά τα γερμανικά ή συγκεκριμένα προϊόντα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μάλιστα έχει κατηγορηθεί για λογοκλοπή (το 43,5% των σελίδων) της διατριβής της αλλά δεν της αφαιρέθηκε το ιατρικό της πτυχίο γιατί όπως αναφέρεται δεν μπορεί να αποδειχθεί πρόθεση για εξαπάτηση

Όπως και να’χει, μάλλον η πρόεδρος είναι λίγο αναστατωμένη από την κριτική που της ασκείται και προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα!


Τ.Μ.