18.2.21

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με έδρα την Τουρκία, που προωθούσε λαθρομετανάστες στην Κώ

Θα πρέπει να αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας του ξενοδοχείου για 
αρκετό χρονικό διάστημα.
Juan

 Χρησιμοποιούσαν ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί ως «safe house» για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών

Η σύλληψη ενός αλλοδαπού με πλαστό μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού που του επέτρεπε να ταξιδεύει στην ενδοχώρα, την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι της Κω, οδήγησε τους άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος που εδρεύει στην Τουρκία και προωθεί μη νόμιμους μετανάστες στο ελληνικό νησί.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε ότι μια ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω χρησιμοποιούνταν ως «safe house» για τη διαμονή μεταναστών που είχαν έρθει παράνομα από την Τουρκία, χωρίς έγγραφα, και παραμένουν στο νησί ώσπου να εφοδιαστούν με πλαστά έγγραφα για να μπορέσουν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, συνελήφθη η 73χρονη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, η οποία φέρεται ότι γνώριζε για τη λειτουργία του κυκλώματος στο οποίο μίσθωνε τα δωμάτια.

Πλαστές ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας

Στο ξενοδοχείο συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν πάνω τους πλαστές ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας και μισθωτήρια σπιτιών, τα οποία τους είχε προμηθεύσει ο ένας από αυτούς. Λίγο αργότερα, ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη όταν προσπάθησε να ταξιδέψει αεροπορικώς προς την Αθήνα, είχε στην κατοχή του πλαστό μισθωτήριο που του είχε παραδώσει το μέλος του κυκλώματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Λιμενικό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, καθώς το κύκλωμα αποτελεί παρακλάδι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Κω και στη συνέχεια στη διακίνησή τους προς την ενδοχώρα.

https://www.newsbreak.gr/