10.2.21

Οι εταιρείες πήραν τα δις, εμβόλια δεν έχουμε και η ΕΕ δηλώνει “υπέρμετρα αισιόδοξη”

 


H EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα αυτονόητα δηλαδή… Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες πήραν τα χρήματα, εμβόλια η Ευρώπη δεν έχει στους αριθμούς που χρειάζεται και όλα αυτά σύμφωνα με την κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάϊεν αποδίδεται σε …υπέρμετρη αισιοδοξία…

Παράλληλα, η κ. φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η ΕΕ άργησε να δώσει εγκρίσεις και προσέθεσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την μαζική παραγωγή.

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επισήμανε. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες».

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

https://www.militaire.gr/

Τ.Μ