10.1.21

Το τουρκικό ιστιοφόρο με “οικογένεια Γκιουλενιστών” που ζητά άσυλο (vid.)



Το Τουρκικό ιστιοπλοϊκό με 8 επιβάτες, 5 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά, μπαίνει στο λιμάνι της Σητείας συνοδεία (περιπολικού) ΠΛΣ του Λιμενικού. Πριν ακόμα δέσει, είχε γίνει γνωστό ότι οι επιβαίνοντες σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν. Κατά δήλωσή τους πρόκειται για Γκιουλενιστές οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε για το “zarpanews.gr” η Ευτυχία Πενταράκη, το σκάφος που έχει δέσει στον προβλήτα, αλλά και εικόνες από την μετάβασή του στο λιμάνι.


Το ιστιοφόρο, μήκους περίπου 12 μέτρων με το κλιμάκιο των γιατρών του νοσοκομείου Σητείας, να λαμβάνει αμέσως δείγματα και από τους επτά επιβαίνοντες, προκειμένου να έχουν οι υγειονομικοί τις απαντήσεις από το rapid test, ώστε να φανεί εάν νοσούν από κορονοϊό.

Σύμφωνα με το “neakriti.gr“, οι απαντήσεις αναμένονται σε λίγη ώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι επτά αποτελούν μία οικογένεια, στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκει το ιστιοφόρο. Πρόκειται για πέντε ενήλικες και δύο παιδιά δίδυμα 22 μηνών, τα οποία συνοδεύουν οι γονείς τους.

https://www.defence-point.gr/