5.1.21

Ηοt spot και στον Έβρο, μποναμάς της κυβέρνησης στους ακρίτες – Αντιδράσεις και γαλάζιων βουλευτών




Μαρτίδου Μελαχροινή

 Εσπευσμένη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 12.30 4 Ιανουαρίου, μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και τοπικών φορέων στη Θράκη λόγω των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στον Έβρο. Στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή, που σηκώνει ήδη το βάρος της Συνθήκης της Λωζάνης, η κυβέρνηση μεθοδεύει την άφιξη και διαμονή έως και 5.000 παράνομων μεταναστών.

Ενώ η κυβέρνηση δημιουργεί φράχτη –κόστους 63 εκατ. ευρώ– για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών στον ακριτικό Έβρο, την ίδια στιγμή προκηρύσσει, σχεδόν μυστικά, την κατασκευή κλειστής μονάδας συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών (hot spot), μια ανάσα από την Ορεστιάδα! Στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Έβρου.

Η "είδηση" πάγωσε την τοπική κοινωνία που είναι έτοιμη να εκραγεί. Ήταν ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς" του Έβρου που προκάλεσε αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, στελεχών, αυτοδιοικητικών που με τηλεδιάσκεψη σήμερα θα εκφράσουν την στεντόρεια αντίθεσή τους τεκμηριωμένα. Όλα έγιναν γνωρίζοντας οι εμπνευστές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι λόγω πανδημίας, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, ότι υπάρχει φτώχεια και άγρια ανεργία ιδίως εδώ σ΄αυτή την περιοχή.

Κατ' αυτόν τον τρόπο οι ιθύνοντες πίστεψαν ότι ίσως καταφέρουν να διασπάσουν την ομοιογενή αντίδραση της κοινωνίας προσφέροντας "καθρεφτάκια" στους ιθαγενείς. Μιλάμε για κάποιες αναγκαίες θέσεις εργασίας για όσους προσληφθούν στο ΚΥΤ και το υπό ίδρυση hot spot Φυλακίου Ορεστιάδας. Ωστόσο, αν σε ένα νομό σε όλη την χώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες δομές, μετά την τόση φύλαξη, τα γενναία κονδύλια σε περίοδο αιματηρής λιτότητας για τον μεταλλικό φράχτη, τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, αστυνομικών, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, θα έπρεπε να ήταν ο Έβρος.




Ακόμα και ένα μικρό παιδί θα το καταλάβαινε αυτό δεδομένου ότι πρόκειται για τον πιο ευαίσθητο νομό της χώρας, σύνορο με την Τουρκία, μονίμως στο στόχαστρο του Ερντογάν που όταν αποφασίζει να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, ο νομός ζει σκηνικό πολέμου. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι κάτοικοι το ξέρουν αυτό, αλλά είναι στο πλευρό της πολιτείας και των αρχών με κάθε μέσο. Ωστόσο, τώρα, έρχεται η "επιβράβευση" και η "αναγνώριση" με τη δημιουργία νέας δομής-φρούριο παρανομών μεταναστών γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι καρεκλοκένταυροι 1.000 χιλιόμετρα μακριά.

Ενοχλημένοι βουλευτές της ΝΔ

Αλήθεια ποιος ιθύνων νους το σκέφτηκε και το πρότεινε και ποιες επιτροπές αβασάνιστα το δέχθηκαν προχωρώντας στην απαιτούμενη διαδικασία φέρνοντας εξ απήνης την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές; Φυσικά, το ερώτημα δεν θα απαντηθεί. Ήδη όταν ξέσπασε το πρώτο δημοσιογραφικό σούσουρο τρεις μήνες πριν, το τοπικό συμβούλιο του Φυλακίου ήδη αντέδρασε στην φημολογία με σύσσωμη ανακοίνωση άρνησης οποιασδήποτε τέτοιας εξέλιξης.

https://slpress.gr/

Πως δεν έκανε ο ..."ιθύνων νους" και ένα τέτοιο στρατόπεδο sτη...Σκύρο;
Juan