4.1.21

Σε απέραντο ευρωπαϊκό hot spot μετατρέπεται η Ελλάδα!


 Του Αναστασίου Λαυρέντζου 


   Με ανάρτηση στη “Διαύγεια” στις 29.12.2020 προκηρύσσεται η ανάληψη δράσεων για τη δημιουργία ενός νέου Hot Spot στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

 Μιλάμε βεβαίως για τον ευαίσθητο και εγκαταλελειμμένο Β. Έβρο, που όπως έχω πει και γράψει επανειλλημένως, από το 1981 και μετά έχει χάσει τον μισό πληθυσμό του. 

  Αυτό το απίθανο κράτος που δεν είχε ποτέ σχέδιο και πολιτική για την περιφέρειά του, έχει σχέδιο, ενδιαφέρον και κονδύλια για να φιλοξενήσει τον πάσα ένα που θα έλθει απρόσκλητος εξ “Αφροασίας”. 

Δράμα και ειρωνεία, αλλά και φαρσοκωμωδία πολιτικής ορθότητας προς λήψη ευρωπαϊκών επαίνων και κονδυλίων. Η Ιστορία όμως δεν συγχωρεί. 

Οι συνέπειες “θα επιπέσουν επί τας κεφαλάς των επερχόμενων γενεών” που δεν θα μπορούν να βρουν τους πρωταίτιους για να τους τιμωρήσουν.  

 Όπως αναφέρεται επί λέξει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος:     “Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας […]”. 

“Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. 

Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.”     

διαβάστε ΕΔΩ


http://koukfamily.blogspot.com/