25.1.21

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας – Αποχώρησε η ελληνική αποστολή



Τώρα , με την αλλαγή Προέδρου στις ΗΠΑ και τη διεθνή κατακραυγή εναντίον της Τουρκίας, εμείς αντί να επωφεληθούμε (με ΑΟΖ και 12 ν. μίλια παντού) παίζουμε το παιχνίδι του Δ΄Ράϊχ και της Τουρκίας, με τις δήθεν "διερευνητικές", και εμφανίζουμε ψευδή εικόνα "συνομιλιών και συμφιλίωσης" και ουσιαστικά "φρενάρουμε" τις επικείμενες κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ (τουλάχιστον), κατά της Τουρκίας! Με λίγα λόγια δηλαδή, με τις ανοησίες και τη διπλωματική ασχετοσύνη μας παίζουμε το παιχνίδι του εχθρού ! (ως συνήθως...)
 Juan
Ο Νέος γύρος διερευνητικών στην Αθήνα. Σε συμφωνία για διεξαγωγή του επόμενου γύρου των επαφών στην Αθήνα ήρθαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι αντιπροσωπίες Ελλάδας και Τουρκίας, κατά τη σημερινή συνάντησή του στο πλαίσιο του 61ου γύρου των διερευνητικών μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνομιλίες που έλαβαν χώρα νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώθηκαν περίπου στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), διαρκώντας λίγο περισσότερο από τρεις ώρες. 

Όπως ήταν γνωστό η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα). 

Το θέμα μονοπωλεί αυτή την ώρα το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας, γεγονός που σηματοδοτούσε την έμμεση παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τραπέζι των συνομιλιών.

https://www.kathimerini.gr/