8.1.21

Ο χαμένος από το Νοέμβριο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην ΥΠΟΙΚ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη


 

Εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή, αφού παραιτήθηκε ως υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών το Νοέμβριο

Ο τόπος που ήταν όλο αυτό το διάστημα ο Albayrak έχει οσμή  μυστηρίου και σκανδάλου από τότε που  αναγκάστηκε σε παραίτηση ως επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας Ορισμένοι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης εικάζουν ότι είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για να δημιουργήσει μια νέα ζωή εκεί, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι κατευθύνθηκε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Berat Albayrak, ο οποίος εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή, αφού παραιτήθηκε ως υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών το Νοέμβριο, βρίσκεται στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ισχυρισμούς του τοπικού αρθρογράφου Fatih Altaylı.

Ο Αλμπάιρακ, ο γαμπρός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε χρόνο με τον πατέρα του στο Τραπεζούντα, μια πόλη στα βορειοανατολικά της Τουρκίας, τις ημέρες αμέσως μετά την αποπομπή του σοκ, δήλωσε ο Αλτάιλι σε μια στήλη για τον ιστότοπο ειδήσεων Habertürk την Παρασκευή.

Στη συνέχεια πέρασε μια εβδομάδα στο Κατάρ, ισχυρίστηκε.

Ο τόπος που ήταν όλο αυτό το διάστημα ο Albayrak έχει οσμή  μυστηρίου  και σκανδάλου από τότε που  αναγκάστηκε σε παραίτηση ως επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας

Ορισμένοι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης εικάζουν ότι είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για να δημιουργήσει μια νέα ζωή εκεί, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι κατευθύνθηκε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην υπουργός ψάχνει ένα αρχοντικό κατά μήκος της ασιατικής πλευράς των στενών του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοπεύει να ιδρύσει μια εταιρεία συμβούλων, σύμφωνα με τον Altaylı. Δεν έχει βρει ακόμη ένα κατάλληλο ακίνητο, είπε.

Οι τουρκικοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης και ορισμένα κορυφαία πρόσωπα και αναλυτές των μέσων ενημέρωσης λένε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για πολιτικές που οδήγησαν τήν κεντρική τράπεζα να ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά ξένου νομίσματος που υπερασπίζονται τη λίρα, η οποία έπεσε σε διαδοχικά χαμηλά ρεκόρ πέρυσι. Τα καθαρά αποθεματικά της τράπεζας βρίσκονται τώρα σε αρνητική επίπεδα.

«Δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένα μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, είπε ο Altaylı. «Θα κάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες. Θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μεγάλες εταιρείες, σε διεθνείς εταιρείες. "

Η απόφαση του Ερντογάν να απολύσει και να αντικαταστήσει τον κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας στις 7 Νοεμβρίου, ώθησε τον Αλμπάιρακ να παραιτηθεί.

Παραιτήθηκε την επόμενη μέρα μέσω δήλωσης που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram και δεν έχει ακόμη κάνει δημόσια σχόλια.

Σχόλιο

Το μείζον πρόβλημα για τον Ερντογάν , αλλά και τον γαμπρό του Αλμπαϊράκ, ακούει στο όνομα Halkbank, της οποίας η υπόθεση θα εκδικαστεί τους προσεχείς μήνες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πλούσιο κατηγορητήριο η εν λόγω τράπεζα ξέπλενε χρήμα από πωλήσεις πετρελαίου του Ιράν σε χώρες του εξωτερικού καίτοι με ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ είχε επιβληθεί απαγόρευση προς το Ιράν για εξαγωγές και πωλήσεις πετρελαίου.

Η ουρά είναι μεγάλη στην συγκεκριμένη υπόθεση της οποίας ένα σκέλος ενδέχεται να  αφορά και έσοδα του ISIS από  παράνομες πωλήσεις πετρελαίου με βυτία τα οποία όλως τυχαίως διέσχιζαν την Τουρκία, κάτω από τη μύτη των αρχών ασφαλείας ή μήπως εν γνώσει και με κάλυψή τους , η οποία  Τουρκία εκτός από την αστυνομία και τις ένοπλες Δυνάμεις της διαθέτει και την πάνοπλη και πιστή στο καθεστώς Ερντογάν Στρατοχωροφυλακή.

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι πουθενά δεν γίνεται μνεία για την κόρη του Ερντογάν και σύζυγο του Αλμπαϊράκ, γεγονός που συνιστά σοβαρή ένδειξη ότι τελούν εν διαστάσει,με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη και κάλυψη που αυτός θα έχει από τον τέως πλέον πεθερό του Ερντογάν

 https://www.pentapostagma.gr/