21.1.21

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα Πανεπιστήμια άσυλα ανομίας»

 


Σχολιάζοντας τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση η αλγεινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται πως κλείνουν για ψηφοθηρικούς λόγους το μάτι στο σκληρό πυρήνα των ¨δικών τους παιδιών¨, αποδεικνύεται στην πράξη πως θέλουν τα Πανεπιστήμια μας άσυλα ανομίας.
Η χώρα μετά πέντε χρόνια ανεύθυνου λαϊκισμού και απερίγραπτης δημαγωγίας, έχει πλέον μία σοβαρή, υπεύθυνη κυβέρνηση, που δίνει λύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνόμευση των Πανεπιστημίων θα διαμορφώσει συνθήκες ενός υγιούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, θα μπει, επιτέλους, ένα τέλος σε θλιβερές εικόνες που έχουμε συνηθίσει, στις καταλήψεις, στα πλιάτσικα, στους τραμπουκισμούς, στο ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, στο φόβο.
Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ πως η εποχή του ¨μπάτε σκύλοι αλέστε¨ στους χώρους των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων, που αποτελεί δημόσια περιουσία, τελειώνει.
Και μια ερώτηση για το τέλος: Όλοι αυτοί οι καθηγητές που τις τελευταίες ημέρες γράφουν λίβελλους κατά της φύλαξης των Πανεπιστημίων, πού ήταν κρυμμένοι όταν είχε στοχοποιηθεί και δεχτεί άνανδρη επίθεση από τους γνωστούς – αγνώστους ο συνάδελφός τους Άγγελος Συρίγος ή όταν ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ έπεφτε θύμα διαπόμπευσης; Ρητορική η ερώτηση…