23.1.21

Επικαλείται τη Συνθήκη του Μοντρέ και ζητάει... την αποστρατικοποίηση της… Αλεξανδρούπολης ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»!!!

 

Έχει δίκιο! Σκέφτεται ο άνθρωπος, τώρα που βρήκαμε "τον  παπά ( τις μωρές παρθένες) να θάψουμε πέντε-έξι" Μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουν οι Τούρκοι οι "διερευνητικές"
συνομιλίες να υπογραφούν σε...σιδηροδρομικό βαγόνι (όπως την 11η Νοεμβρίου 1918 που
υπεγράφη η ...ανακωχή του Κομπιέν, με την  άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας;

Juan

Να τεθεί θέμα αποστρατικοποίηση της… Αλεξανδρούπολης, στις επικείμενες "διερευνητικές" συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, ζητάει ο τέως αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί.


Μ΄ ανάρτησή του στον λογαριασμό του Κέντρου, ο ιδεολογικός πατέρας του δόγματος της «Γαλαζιας Πατρίδας» επισημαίνει πως σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, η : «Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο στάτους», οπότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή στρατιωτικές βάσεις, υπονοώντας το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για παρουσία στον Έβρο.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Λέγεται πως η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μία βάση για μεταφορές προς τη Ρουμανία και τη Μαύρη θάλασσα. Η Τουρκία δεν έχει αντιρρήσεις σε αυτό. Κι όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο στάτους και πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο στάτους. Επομένως σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, πρέπει να τεθεί εκ νέου και να συζητηθεί το ζήτημα της αποστρατικοποίησης της περιοχής».