1.1.21

Αποκλειστικό: Δυναμική επανεμφάνιση για το ελληνικό ταχύπλοο ειδικών επιχειρήσεων



 Παρά το γεγονός πως τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν στηρίζουν ελληνικές προσπάθειες στον τομέα των ταχυπλόων σκαφών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος με σκάφη ναυπηγημένα στη χώρα μας, εντούτοις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης των υφιστάμενων ελληνικών σχεδιάσεων στον τομέα των ταχυπλόων σκαφών.

Ο λόγος για τα ελληνικά ταχύπλοα Supertermoli στα οποία είχαμε αναφερθεί με ανάλυση μας στις 21 Οκτωβρίου 2019. Η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του ΠΝ διαθέτει στον στόλο της δύο τέτοια ταχύπλοα. Πρόκειται για τα SUPERTERMOLI ST60 INTERCEPTOR και συγκεκριμένα τα ΣΑΠ 10 και ΣΑΠ 11.

Τα ταχύπλοά αυτά, λειτουργούν σε ταχύτητες άνω των 50 κόμβων με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και στις ποιος δύσκολες συνθήκες. Η τελική τους ταχύτητα ξεπερνά τους 60 κόμβους και μπορούν να μεταφέρουν πλήρωμα έως και 20 ατόμων για ειδικές αποστολές. Η ικανότητα ελιγμών, η αξιοπλοΐα σε ακραίες ταχύτητες και συνθήκες και η μεγάλη αυτονομία, ξεχωρίζει τα μοντέλα μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 Η συνέχεια ΕΔΩ