25.1.21

Belharra: Επίσημη πρόταση της Γαλλίας για τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών στο ΠΝ

 


Την πρόθεση της Γαλλίας να καταθέσει νέα προσφορά για τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών Belharra πολλαπλών ρόλων, εξέφρασε επισήμως η υπουργός Άμυνας , Φλοράνς Παρλί σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Οι δηλώσεις, έγιναν στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale που θα ενισχύσουν σημαντικά την Πολεμική Αεροπορία. Όπως ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί από την γαλλική πλευρά η πρόταση για τις φρεγάτες του ΠΝ.

Η κ. Παρλί επίσης αναφέρθηκε στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας η οποία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την πραγματοποίηση ασκήσεων εντός του 2021. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση με την ονομασία «Σκύρος» στην οποία για πρώτη φορά 4 Rafale θα συνεκπαιδευτούν με ελληνικά μαχητικά.

Επίσης , όπως προανήγγειλε η Γαλλίδα υπουργός τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ κοινή αεροπορική άσκηση Ηνίοχος

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην απόκτηση των Rafale τόνισε ότι πολλαπλασιάζεται η ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη Παρλί στο ΥΠΕΘΑ: