8.1.21

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτοί καταζητούνται - Κινδυνεύουν με φυλάκιση 10 ετών (pics)Αντιμέτωποι ακόμα και με φυλάκιση 10 ετών είναι όσοι κριθούν ένοχοι για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Ουάσινγκτον.

Παράλληλα η αστυνομία της Ουάσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 36 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην εισβολή.

Συνολικά έχουν συλληφθεί περισσότερα από 90 άτομα για την εισβολή στο Καπιτώλιο την ώρα της έγκρισης της νίκης Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για όσους κριθούν ένοχοι για την εισβολή επικαλούμενος τον νόμο που ψηφίστηκε επί εποχής Τραμπ για την προστασία της κρατικής περιουσίας.

Οι καταζητούμενοι ανήκουν σε ομάδες ακροδεξιών, αρνητών του Ολοκαυτώματος και οπαδών θεωριών συνωμοσίας και κατηγορούνται για εξέγερση και για κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι σε βάρος ορισμένων εξ αυτών μπορεί να ασκηθούν και βαρύτερες κατηγορίες για συνωμοσία

Την ίδια ώρα η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ξεπερνούν τους 50 οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα επεισόδια με ορισμένους εξ αυτών να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

είτε τις φωτογραφίες των υπόπτων στη gallery που ακολουθεί:

 Newsbomb.gr