27.12.20

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος (Βίντεο)

 


Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων δημιούργησε ένα πολύ καλά τεκμηριωμένο βίντεο, με ελληνικούς υπότιτλους, σχετικά με το νέο σχίσμα που δημιουργήθηκε στην Ουκρανική Ορθοδοξία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά την αναγνώριση που έκανε στους σχισματικούς, αφορισμένους αναθεματισμένους και αχειροτόνητους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αφερεγγυότητα των λόγων και των υποσχέσεων του Φαναρίου. Από εκεί διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους και συνεχώς, ότι το Φανάρι με τον Τόμο Αυτοκεφαλίας έκανε διόρθωση και θεραπεία του σχίσματος στην Ουκρανία.

Όμως το μόνο διαπιστώνεται από όλους του Ορθοδόξους ανεξαιρέτως, είναι το γεγονός ότι ο Πατριάρχης δημιούργησε ένα Νέο Σχίσμα στην Ουκρανία πολύ ισχυρότερο από αυτό που προϋπήρχε, το οποίο έβαλε φωτιά σε όλες τις Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες.

Το 2018-19 στην παγκόσμια Ορθοδοξία έλαβαν χώρα τα γεγονότα που μπορούν να οδηγήσουν (και σχεδόν έχουν οδηγήσει) στο παγκόσμιο σχίσμα της Οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 


Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης διαβεβαιώνει τον Ορθόδοξο κόσμο ότι φέρνει μόνο καλό στους πιστούς και οι πράξεις του βασίζονται στους Ιερούς κανόνες, οι οποίοι σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει το Φανάρι, δίνουν στην Εκκλησία του Φαναρίου το δικαίωμα να εξουσιάζει όλων των άλλων Τοπικών Εκκλησιών, για το δικό τους Πάντα όφελος!

Αλλά ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα και με τους Ιερούς Κανόνες, είναι όντως η Κεφαλή της Ορθοδοξίας και οι ενέργειές του ωφελούν πραγματικά την Εκκλησία; Πώς οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή ενός συνηθισμένου χριστιανού; Οι απαντήσεις στο βίντεο.

Πηγή: Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων

Πηγή:https://oukraniko.blogspot.com/

https://ethnegersis.blogspot.com/