4.12.20

Η Αίγυπτος αναπτύσσει μονάδες του στρατού με εξοπλισμό στα σύνορα με τη Λιβύη

 


Ο Αρχηγός  του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ, παρακολούθησε «την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού με πολεμικά οχήματα στα δυτικά σύνορα, με τη Λιβύη».

 Αυτό δήλωσε ο αιγυπτιακός στρατιωτικός εκπρόσωπος, στρατηγός Τάμερ ελ Ριφάε, σε ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

 Η επίσκεψη εμπίπτει «στο πλαίσιο του γενικού σχεδίου διοίκησης για να ακολουθήσει τα μέτρα και τις διαδικασίες που υιοθετήθηκαν για την προστασία των συνόρων σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις», όπως ανέφερε. 

Κάτω, μάλιστα,  από μια ασυνήθιστη βροχή, ο στρατηγός Φαρίντ είχε μια σύντομη συνάντηση με τους αξιωματικούς των ανεπτυγμένων δυνάμεων, εκφράζοντας «την ευγνωμοσύνη του Προέδρου  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και του στρατηγού Μοχάμεντ Ζακί, Υπουργού Άμυνας, για την προστασία της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας δυτικά σύνορα».

Ο Φαρίντ επισκέφθηκε τις μονάδες του στρατού κατά μήκος της δυτικής περιοχής και τα «καλά εξοπλισμένα» σημεία ελέγχου των συνοριοφυλάκων, αλλά, παρακολούθησε και την κύρια φάση του « Τακτικού Σχεδίου Badr6» μια άσκηση που διεξήχθη από μία από τις στρατιωτικές μονάδες στη δυτική περιοχή. 

Η εν λόγω μονάδα πραγματοποίησε επίθεση εναντίον μιας υποθετικής πρώτης γραμμής άμυνας του εχθρού, χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα μάχης με πραγματικά πυρά, όπως σημειώνει το Νέο ιταλικό πρακτορείο.

--

The Hellenic Information Team