23.12.20

Θεσσαλονίκη: Έντονες αντιδράσεις για την μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου 85, κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Μετά την αντίθεση των κατοίκων τόσο της οικοδομής όσο και της γειτονιάς, και την σχετική ενημέρωση για το θέμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Μηταράκη από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη.

Στην επιστολή του ο ΕΣΘ αναφέρει πως μετά από καταγγελίες μελών του ενημερώθηκε για την «υπ’αριθ.πρωτ. 15313 / 23.7.2020 απόφαση με θέμα: “Μίσθωση ακινήτου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου στη Θεσσαλονίκη”».

Μεταφέρει «την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου και των κατοίκων της περιοχής» για το σημείο που επελέγη να στεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου στην πόλη μας.

Ο ΕΣΘ αναφέρει πως «αγνοεί η κυβέρνηση τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους μιας περιοχής, δημιουργώντας εντός του αστικού ιστού μια υπηρεσία που μπορεί να φέρει στην περιοχή πολλαπλά προβλήματα όπως ανασφάλεια, αναστάτωση και κυρίως καταστροφή της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

Και το εύλογο ερώτημα είναι, γιατί το γραφείο ασύλου πρέπει να βρίσκεται εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης μας; Δεδομένου ότι οι μετανάστες βρίσκονται στα hotspot, γιατί δεν δημιουργείτε γραφεία ασύλου στα hotspot ή τουλάχιστον σε κτίρια πλησίον αυτών, προκειμένου να θέτουν τα αιτήματά τους;».

Και η επιστολή καταλήγει τονίζοντας ότι αναμένεται η απάντηση του υπουργού, «με την ελπίδα αλλαγής αυτής της απόφασης». «Επιβάλλεται να συνυπολογιστούν οι συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής», τονίζεται στο κείμενο.

focusfm