23.12.20

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»- Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν κάτοικοι στην οδό Μοναστηρίου – Τι λέει ο δικηγόρος τους στο ΡΘ



Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οδό Μοναστηρίου 85 απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.
Οι κάτοικοι, 30 οικογένειες, αντιδρούν στην μετεγκατάσταση της υπηρεσίας ασύλου στην πολυκατοικία τους.

Πρόκειται για τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας 700τμ  με 4 διαμερίσματα τα οποία ανήκουν σε μια εταιρεία. Η εταιρεία τα αγόρασε με σκοπό την βραχυχρόνια μίσθωση αλλά δεν νοικιάστηκαν. Από τον περασμένο Ιούλιο μισθώθηκε όλος ο όροφος της πολυκατοικίας στην υπηρεσία ασύλου η οποία μέχρι τώρα βρίσκεται στην οδό Πόντου, πάνω στην περιφερειακή οδό και έξω από τον αστικό ιστό.  
 
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ασφάλεια της οικοδομής, για τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί στους κοινόχρηστους χώρους και για το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
 
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» μίλησε ο δικηγόρος των ενοίκων της πολυκατοικίας, Νίκος Καραγιαννακίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι ένοικοι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη έτσι ώστε να μην προχωρήσει η μίσθωση.
 
«Οι κάτοικοι της οικοδομής διαμαρτύρονται διότι με αυτή την πράξη θα μειωθεί η ασφάλεια της οικοδομής, όχι γιατί είναι αλλοδαποί αλλά  επειδή η πολυκατοικία βρίσκεται σε μια περιοχή όπου η είσοδός της είναι διαρκώς κλειστή και ξαφνικά από την στιγμή που θα στεγάζει δημόσια υπηρεσία, θα είναι ανοιχτή η είσοδος και ανά πάσα ώρα θα μπορεί να μπαίνει ο οποιοσδήποτε μέσα χωρίς να ρωτάει κανένα.
Η χρήση των κοινόχρηστων χώρων της οικοδομής θα είναι για αυτούς πολύ δυσχερής. Αν γίνει μια πυρκαγιά ποιος θα προλάβει να βγει πρώτος. Η πολυκατοικία έχει μόνο μια μικρή είσοδο.  Τρίτον είναι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Εσείς θα αγοράζατε ένα διαμέρισμα σε μια οικοδομή όπου ο δεύτερος όροφος είναι μια δημόσια υπηρεσία που καθημερινά την επισκέπτονται 600 άτομα;
Θα προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα και θα κάνουμε αγωγή για να απαγορευθεί αυτή η μίσθωση».
 
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ: