11.12.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην "τσιμπίδα" του νόμου 6 άτομα για απάτες!


 

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, 7 περιπτώσεις απάτης 


Η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, με σκοπό την ταυτοποίηση ατόμων οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, οδήγησε στην εξιχνίαση έξι (6) περιπτώσεων απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, καθώς και στο σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συνολικά έξι (6) ατόμων. 


Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία:

  • 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 έως και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προσποιούμενος είτε τον ασφαλιστή, είτε τον φίλο μέλους της οικογενείας των θυμάτων κατάφερε σε τρείς περιπτώσεις να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

  • 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος με το πρόσχημα πώλησης Ι.Χ. Φορτηγού απέσπασε από 46χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

  • 47χρονης ημεδαπής, η οποία παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά ζημίωσε εταιρία με το χρηματικό ποσό των (910) ευρώ περίπου.

  • 25χρονου ημεδαπού και 19χρονης ημεδαπής, οι οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό και του απέσπασαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του.

  • 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 με το πρόσχημα αγοράς αυτοκινήτου αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. 


Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.