19.12.20

Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Δεν γνωρίζω τίποτα» λέει ο 35χρονος υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο

 


O υπάλληλος του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, ο οποίος φέρεται να είναι και το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση κατασκοπείας, κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται.

Παράλληλα ο 56χρονος μάγειρας, το δεύτερο πρόσωπο της υπόθεσης, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του και λίγο αργότερα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στον ανακριτή που ερευνά τώρα πια την υπόθεση.

«Δεν έχω σχέση με όσα με κατηγορείτε. Ποτέ δεν έκανα κατασκοπεία, εγώ είμαι ένας υπάλληλος στο προξενείο που ασχολούμαι με την επικοινωνία και τα πολιτιστικά, δεν ξέρω για ποιο λόγο τα είπε όλα αυτά ο ναυτικός για μένα...» ανέφερε ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου. 

Πάντως έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι τόσο το προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο όσο και ο ίδιος ο 35χρόνος προσπαθούν να πείσουν τις Αρχές πώς ό,τι έχει βρεθεί στον υπολογιστή που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, καθώς συνιστούν ευαίσθητα διπλωματικά δεδομένα που αφορούν σε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι μετά την σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου αναμένεται να αιτηθούν την άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν και οικονομικά ανταλλάγματα ανάμεσα στους δύο άνδρες ή τρίτους.


https://www.defencenet.gr/