5.12.20

ΤΟΥΡΚΙΑ κ΄ΕΡΝΤΟΓΑΝ και «ΑΤΤΙΛΑΣ» ΙΙΙ (3)

 


Ο νομαδικός λαός των ΟΥΝΝΩΝ, μογγολικής καταγωγής, με άλλες σκληρές βαρβαρικές φυλές (Βάνδαλοι, Βησιγότθοι κλπ.) σκορπούν τον τρόμο του θανάτου στους λαούς της Ρώμης και του Βυζαντίου με τις σφαγές και τις ολικές καταστροφές των πόλεων της Ασίας και Ανατολικής Ευρώπης. Ακόμη περισσότερο με τον νέο Βασιλιά τους Αττίλαο οποίος αφού σκότωσε τον μεγαλύτερο αδελφό του Μπλέντα (434μ.χ.), απόλυτος κυρίαρχος του λαού των Ούννων,  τους ενώνει με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ίσης βαρβαρότητας νομαδικά φύλα.

Με οργανωτική στρατηγική εκφοβισμού και περιγραφές σφαγών και αιμοδιψών πράξεων (αυτοδιαφημίζοντας ότι δειπνούσε με τη σάρκα των θυμάτων του..!) έτρεπε σε φυγή στρατούς πριν από τις μάχες (Ανατολική-Βυζαντινή και Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.. έτρεμαν τη «ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» «FlagellumDei» Πάπας Ρώμης Λέων)..

Α Τ Τ Ι Λ Α  ονόμασαν οι Τούρκοι (ομογάλακτοι διάδοχοί του) την κατακτητική απόβασή τους στην Κύπρο (1974). Σαν απόγονοι του Αττίλα, πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς, κατέστρεψαν τα πάντα ως ισάξιοι προς τον τρομερό Ούννο 
κατά του Κυπριακού λαού (4.500-6.000 νεκροί και τραυματίες και 2.000-3.000 αγνοούμενοι στρατιώτες και άμαχοι..).Το δε Συμβούλιο Ασφαλείας (ΟΗΕ)απαίτησε τη διακοπή της Τουρκικής εισβολής και ενώ ευρισκόμενοι σε συνδιάσκεψη στην Ελβετία, ο Τούρκος, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προχώρησε στον ΑΤΤΙΛΑ Β΄(ΙΙ) καταλαμβάνοντας το 38% της Κύπρου!

Το πνεύμα ΑΤΤΙΛΑ όλα τα χρόνια δε σταμάτησε καθόλου σε πράξεις και απεχθείς συμπεριφορές τον κ. Ερντογάν που προχώρησε προκλητικά στο ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ (ΙΙΙ) κατά της Αμμοχώστου αγνοώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, κυανόκρανους, ΕΕ, Διεθνή Κοινότητα..

Ο Ούννος βασιλιάς Αττίλας διαλύει τον Βυζαντινό στρατό, καταστρέφει Θράκη, Μακεδονία κλπ. και ερημώνει 70 πόλεις, φθάνει στην Κωνσταντινούπολη αναγκάζοντας τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β΄ να υπογράψει ταπεινωτική συνθήκη με το να παραχωρήσει μεγάλη πλούσια περιοχή και καταβάλλοντας άμεσα 6.000 λίτρες χρυσάφι και κάθε χρόνο 2.100 λίτρες  χρυσάφι.

Παρομοίως η ΕΕ «παραβιαζόμενη» από τον νέο Αττίλα κ. Ερντογάν,τα τελευταία χρόνια, καταβάλλει κάθε έτος εκατομμύρια ευρώ!! Ο Αττίλας ζει πάντα, και σήμερα δια του κ. Ερντογάν, στο πνεύμα του και στις πράξεις του στρατηγικού εκφοβισμού, του εκβιασμού της Γερμανίας, ΕΕ, Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ., ευτελίζοντας περιφρονητικά κάθε έννοια κύρους, αξιοπρέπειας των πολιτικών ηγεσιών ιδιαίτερα των μεγάλων χωρών, που απορεί κάθε σκεπτόμενος πολίτης για την περίεργη ΑΝΟΧΗ τους στις κατά συρροή προσβολές του κ. Ερντογάν..!

Ο Αττίλας είχε τελείως άδοξο θάνατο (453 μ.χ.) από περίεργη ρινορραγία κατά την πρώτη νύχτα του γάμου του με νέα σύζυγο.. Ο θάνατός του επέφερε το «ΘΑΝΑΤΟ» της αυτοκρατορίας του.. Οι όποιοι μιμητές οιωνοί διάδοχοί του θα έχουν πάντα όχι ένα ειρηνικό αλλά ένα τραγικό και ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΕΛΟΣ..

 

 

     Με τιμή,


Βασίλειος Δ.Βασιλειάδης


                                                                            Πολιτικός επιστήμων
                                                                                                            Οικονομολόγος ΑΠΘ