22.11.20

Πιερρακάκης: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο

 

Μέσω SMS θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού οι πολίτες, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας ότι θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια.

Όπως εξήγησε θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, τηλεφωνικό κέντρο για όσους δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα αλλά και ένα πρόσθετο -και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη, το οποίο χαρακτήρισε καινοτομία.

«Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο που δεν έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση να το κάνει για να διευκολυνθεί.

«Πρέπει να γραφτούμε όλοι» είπε ο υπουργός.

Κατάθεση πινακίδων… ψηφιακά

Αναφορικά με την κατάθεση πινακίδων, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι πλέον θα μπορεί κάποιος να δηλώνει σε πλατφόρμα ψηφιακά την ακινησία του οχήματος, χωρίς να πρέπει να πάει στην εφορία.

«Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει κατάθεση πινακίδων) τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα» είπε ο ίδιος.

Όπως είπε, πρόκειται για μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, που «αγκαλιάστηκε».

https://www.cnn.gr/