9.11.20

H αμερικανική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των MEKO 200 HN

 

Η πρόταση της Lockheed Martin Canada σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Ελευσίνας της ONEX, προβλέπει ριζικό εκσυγχρονισμό των πλοίων με το κόστος του προγράμματος να ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται να εκσυγχρονιστεί το σύστημα μάχης του πλοίου, οι αισθητήρες, το ραντάρ και τα οπλικά συστήματα:

Σκοπός είναι οι φρεγάτες να αποκτήσουν όσον το δυνατόν περισσότερα κοινά συστήματα με τις φρεγάτες MMSC και πιο συγκεκριμένα προβλέπεται

Η αντικατάσταση του MW08 με το TRS-4D (περιστρεφόμενο).

Η αντικατάσταση του υφιστάμενου STACOS Mod 2 συστήματος μάχης του Κέντρου Πληροφοριών Μάχης (ΚΠΜ) με το COMBATSS-21.

Επιπλέον εργασίες εκσυγχρονισμού θα γίνουν:

Στην αξιοποίηση του προγράμματος FMS για την γενική επισκευή στο πρωραίο πυροβόλο των πλοίων, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του από το επίπεδο Mk.45 Mod.2A των 127mm με κάνη τύπου Mk.19, 54 διαμετρημά­των, στο επίπεδο Mk 45 Mod 4.

Ο εκσυγχρονισμός των δύο Phalanx από τη Raytheon στο επίπεδο Block IB Baseline 2, ενώ συζητείται ακόμα και η εγκατάσταση ενός RAM.

Η αντικατάσταση του εκτοξευτή ΜΚ48 των βλημάτων ESSM από τον εκτοξευτή ΜΚ41, επιτρέποντας την αύξηση των βλημάτων από 16 σε 32. 

Το πακέτο ΕΜΖ των πλοίων συμπληρώνεται επίσης από την εγκατάσταση ηλεκτροπτικών και τηλεχειριζόμενων σταθμών οπλισμού.

Η ανανέωση του ανθυποβρυχιακού εξοπλισμού των πλοίων, του προωστήριου σκεύους των φρεγατών, των ηλεκτρομηχανών του πλοίου και λοιπών υποστηρικτικών βοηθημάτων όπως αντλίες και κλιματιστικές μονάδες, την συντήρηση των στοιχείων του σόναρ τρόπιδας και την αναβάθμιση των ραντάρ ελέγχου πυρός (STIR).


https://www.defencenet.gr/