19.11.20

Οι υπογραφές Τσίπρα - Ιγκλέσιας και το λατινοαμερικάνικο κουβάρι που ξετυλίγεται

 


Το πρόβλημα δεν ακούει στο όνομα Πολάκης. Πολάκηδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν θα γίνουν ποτέ πρωθυπουργοί – εκτός κι’ αν γίνουμε κανονική Λατινική Αμερική.

 

Το πρόβλημα ακούει στο όνομα Τσίπρας. Ο οποίος κυκλοφορεί σπέρνοντας ψέματα και πανικό, ενώ έχει χρηματίσει πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμικό ρόλο.

 

Και δεν δίστασε, στη συνέντευξή του στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα να μιλήσει περί αρνητικής μεν εικόνας, αλλά να προσθέσει πως «για να είμαστε ειλικρινείς», επρόκειτο για παρουσία του Πολάκη «σε μια οικογένεια πολύ φιλική καθότι ο ίδιος ως γιατρός έχει κάνει τεστ πριν από 24 ώρες γιατί σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μη έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι για να γευματίσει. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, επιτρέψτε μου να πω».

 

Τι είπε δηλαδή ο Τσίπρας; Ότι αν έχεις κάνει τεστ, αν έχεις εργαστεί ως χειρουργός και αν δεν έχεις τρόπο να πας να φας στον τόπο διαμονής σου, πας μια βόλτα σε ένα σπίτι και γλεντοκοπάς με καμιά δεκαριά άτομα!

 

Μπορείς δηλαδή να κάνεις ό,τι ακριβώς απαγορεύεται για όλους τους υπόλοιπους, ενώ είσαι βουλευτής και έχεις χρηματίσει και αναπληρωτής υπουργός υγείας.

 

Αν αυτό δεν είναι υπονόμευση των μέτρων – στα οποία τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλάτη – πώς μπορεί να ονομαστεί;

 

Ο κ. Τσίπρας, που ζητάει διαρκή τεστ, κάνει ότι δεν ξέρει πως το τέστ είναι φωτογραφία της στιγμής. Και ουδόλως λαμβάνει υπόψη του πως σ’ εκείνη την συντροφιά μπορεί κάποιος άλλος να είχε τον ιό. Ουσιαστικά μας είπε – ο πανεπιστήμων - ότι ο γιατρός δεν μπορεί να διαδώσει τον ιό, αλλά ούτε και μπορεί να κολλήσει από τους γύρω του. Λες και το τεστ είναι εμβόλιο!

 

Τι τον πείραξε τον κ. Τσίπρα; Μα η διαφήμιση της πράξης, όπως είπε. Η ανάρτηση! Μπορούσε να το κάνει, αρκεί να μην το αποκαλύψει. Κατά τα λοιπά, η εξήγηση, είπε, ήταν επαρκής!

 

Το πρόβλημα είναι η υποκρισία της αριστεράς

 

Γιατί, τελικά, το βαθύτερο πρόβλημα είναι η υποκρισία της Αριστεράς. Η οποία, πιστή στην αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αλλά και στην γνωστή ρήση «οι αστοί θα μας δώσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε», χρησιμοποιεί ακόμη και τις πιο χλιδάτες ανέσεις του καπιταλισμού για να επιβάλει τον αυταρχισμό της – στους άλλους βέβαια!

 

Μια υποκρισία που αυτές τις μέρες αναδείχθηκε και μέσω του «συντρόφου» του Τσίπρα, Πάμπλο Ιγκλέσιας, στην Ισπανία.

 

Ταξίδεψε βασιλικά, φέρθηκε… αριστερά!

 

Ο Πάμπλο, λοιπόν, με την ιδιότητα του Β΄ αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σάντσεθ, επιβιβάστηκε στο βασιλικό αεροσκάφος και ταξίδεψε μαζί με τον Βασιλιά Φελίπε 6ο και την υπουργό των Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλε Λάγια στη Βολιβία για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου Λουίς Άρτσε.

 

Στην Ισπανία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι αν και αποτελούσε μέλος της επίσημης ισπανικής αντιπροσωπείας, της οποίας επικεφαλής ήταν ο βασιλιάς, δεν δίστασε να αποσπαστεί από το επίσημο πρόγραμμα και να λειτουργήσει όχι ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός των Podemos.


Την κίνηση αυτή φαίνεται ότι την είχε προετοιμάσει, καθώς υπήρχε από πριν έτοιμο ένα κείμενο που υπό τον τίτλο «Διακήρυξη Ειρήνης για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας»,  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η κύρια απειλή για τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη στον 21ο αιώνα είναι το πραξικόπημα της ακροδεξιάς»! Στο ίδιο κείμενο αναφέρονται τα γνωστά για την «παραπληροφόρηση» και την «δυσφήμηση των πολιτικών αντιπάλων».

 

Όπως αναφέρεται «οι υπογράφοντες την παρούσα Διακήρυξη, πρόεδροι, πρώην πρόεδροι και προοδευτικοί ηγέτες στις αντίστοιχες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης , επιβεβαιώνουμε την ιστορική μας δέσμευση να συνεργαστούμε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης ενόψει της απειλής που εκπροσωπεί το πραξικόπημα της ακροδεξιάς».

 

Δηλαδή οι υπογράφοντες καταγγέλλουν αυτά που οι ίδιοι κάνουν!

 

Στις υπογραφές και ο Τσίπρας!

 

Το ύποπτο και αμφιλεγόμενο αυτό «μανιφέστο» υπογράφεται, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τους Έβο Μοράλες και Λουίς Άρτσε (πρώην και νυν πρόεδροι της Βολιβίας), τον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ, τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο και τον σημερινό αντιπρόεδρο Πάμπλο Ιγκλέσιας, την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, τον (καταδικασμένο για διαφθορά) πρώην πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα και τον υποψήφιο πρόεδρο αυτής της χώρας Αντρές Αραούζ, τον υποψήφιο πρόεδρο της Χιλής Ντανιέλ Γιαντούε, τον επίσης υποψήφιο στην Κολομβία Γκοστάβο Πέτρο, την επίσης υποψήφια πρόεδρο στο Περού Βερόνικα Μεντόζα, τον ηγέτη της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λύκ Μελανσόν, την ηγέτιδα του Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας Κατερίνα Μάρτινς και και…

 

Μα βέβαια! Τον Αλέξη Τσίπρα!

 

Όλοι αυτοί, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι οι εκφραστές του πιο αποτυχημένου λατινοαμερικάνικου μοντέλου.

 

Είναι απορίας άξιο πώς – με είκοσι τουλάχιστον σχοινοτενείς ανακοινώσεις που εκδίδει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – δεν πληροφορηθήκαμε στην Ελλάδα ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του κάτω από ένα κείμενο μιας καταστροφικής παρέας που στις χώρες τους έχουν επιβάλει αυταρχικά καθεστώτα.

 

Τι κρύβουν οι δεσμοί τους;

 

Εκλεκτικές συγγένειες! Γνωστοί οι ιδεολογικοί δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα με τους Podemos και όλους τους Λατινοαμερικάνους δικτάτορες.

 

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί είναι τι κρύβεται κάτω από αυτή την πολιτική συγγένεια.

 

Και σ’ αυτό προσπαθεί να φθάσει τώρα μια δικαστική έρευνα στην Ισπανία. Αυτό που ερευνάται είναι η σχέση των Podemos με την (τσαβίστα) εταιρία συμβούλων επικοινωνίας Neurona που συνεργάστηκε με το κόμμα του Ιγκλέσιας στις εκλογές του 2019 για την παραγωγή 169 μικρών βίντεο για τα κοινωνικά δίκτυα. Η ίδια εταιρία ερευνάται και στη Βολιβία για «φερόμενες παράτυπες συμβάσεις» με την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες.

 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», ο Έβο Μοράλες πλήρωσε «χέρι-χέρι» 1,3 εκ. ευρώ στην εταιρία για να εργαστεί για τους Podemos.

 

Κάπως έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Και δεν καλύπτεται από όσες «διακηρύξεις ειρήνης» και άλλα φληναφήματα υπογράψουν οι εμπλεκόμενοι, πλάι στις υπογραφές των οποίων βάζει την δική του και ο κ. Τσίπρας.

 

Όσο για την συμπεριφορά του Ιγκλέσιας, που χρησιμοποίησε μια αποστολή υπό τον ανώτατο άρχοντα για να εξυπηρετήσει προσωπικές του επιδιώξεις, την στάση του καταδίκασε η ίδια η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

 

Η Ρόμπλες κατηγόρησε τον Ιγκλέσιας ότι χρησιμοποίησε ένα θεσμικό ταξίδι του Βασιλιά για «ιδιωτικές» δραστηριότητες, εκμεταλλευόμενος το αξίωμά του ως δεύτερου αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης για να πετάξει στη Βολιβία με το επίσημο αεροπλάνο της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Αλλά όταν έφθασε στη Λα Παζ, ξέχασε την θεσμική αποστολή του και φόρεσε το καπέλο του αρχηγού των Podemos…