6.11.20

Εκλογές ΗΠΑ: Απόφαση-"βόμβα" στην Πενσυλβάνια - Σταματά η καταμέτρηση ψήφων

 

Ο Τραμπ αμφισβητεί τα αποτελέσματα στις πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν

Σε πραγματικό θρίλερ έχουν εξελιχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς ενώ ο Τζο Μπάιντεν έχει ένα σαφές προβάδισμα, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη, καταγγέλοντας νοθεία στις επιστολικές ψήφους.

Για νομική αμφισβήτηση των ποσοστών σε πολιτείες που διεκδικεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως «όλες οι πολιτείες που διεκδικεί ο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσουν αμφισβήτηση σε νομικό επίπεδο εκ μέρους μας για εκλογική απάτη».

Μάλιστα, σημειώνει πως υπάρχουν «πάρα πολλές αποδείξεις», χωρίς ωστόσο να τις παρουσιάζει. «Θα κερδίσουμε. Πρώτα η Αμερική!»

Σταματά η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια με δικαστική απόφαση

Η κομητεία της Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

Παύει η καταμέτρηση ψήφων μέχρι αύριο Παρασκευή, ύστερα από δικαστική απόφαση, όπως ανακοίνωσε η κομητεία της Αλέγκενι στην Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τη βουλευτή της κομητείας, Μπέθανι Χάλλαμ, η Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

«Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε ο Hallam. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινό παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Να σημειωθεί ότι το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής).

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος».

Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Δικαστής διέταξε ελέγχους στα ταχυδρομεία για τις επιστολικές ψήφους

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν, της Περιφέρειας της Κολούμπια, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπογράψει διαταγή με την οποία θα απαιτεί να διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος, δύο φορές την ημέρα, στα ταχυδρομεία τα οποία εξυπηρετούν Πολιτείες οι οποίες παραλαμβάνουν επιστολικές ψήφους και μετά την ημερομηνία των εκλογών.

Ορισμένες Πολιτείες, όπως η Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα, βάση της νομοθεσίας τους, δέχονται και μετρούν τις ψήφους που φτάνουν τις επόμενες ημέρες. Σε μια αγωγή που κατατέθηκε ωστόσο αναφέρεται ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS) παρέδωσε περίπου 150.000 ψηφοδέλτια την Τετάρτη. Από αυτά, περίπου 8-9.000 παραδόθηκαν μετά την Τρίτη, μολονότι είχαν ταχυδρομηθεί την Κυριακή.

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής το εκλογικό αποτέλεσμα:


https://www.pentapostagma.gr/