22.11.20

Ο ΦΟΒΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΙΖΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ…


Αυτοί που επιτρέπουν τους Αλγερινούς
(πειρατές εκ -παραδόσεως) να περιφέρονται
ελεύθεροι είναι εν δυνάμει συναυτουργοί και
συνυπεύθυνοι για τις πράξεις αυτών.
ΑΛΕΞ

γράφει: ο Γεώργιος Τάτσιος

Ένα περιστατικό κλοπής (μεταξύ άλλων) τάραξε τους κατοίκους των Άνω Ποροΐων και της ευρύτερης περιοχής στα μέσα Νοεμβρίου 2020. Κι ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας για όλους τους πολίτες οι παράνομοι εισβολείς κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ... Ένας Αλγερινός που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ΡΕΦΑΝΙΔΗ εισέβαλε σε επιχείρηση στα Άνω Πορόϊα και έκλεψε το κινητό τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας μαζί με τις πιστωτικές της κάρτες. Τον πρόδωσε όμως το σύστημα εντοπισμού του κλεμμένου κινητού που ήταν ενεργοποιημένο κι έτσι γρήγορα ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Συνελήφθη για κλοπή και αντί να τον απελάσουν ΑΜΕΣΑ από τη χώρα αυτός κυκλοφορεί ελεύθερα και πάλι στα Πορόια. Κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται στις περιπτώσεις τέλεσης ποινικού αδικήματος; Τι είδους ασυλία απολαμβάνει ο Αλγερινός δράστης; Τι ρόλο παίζουν οι ΜΚΟ που τους προστατεύουν ακόμη κι όταν υποπίπτουν σε ποινικά αδικήματα; Αν γίνει βιασμός ή φόνος ΠΟΙΟΣ θα είναι υπόλογος όταν οι παράνομοι εισβολείς έχουν την εντύπωση ότι δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ επίπτωση;

Μπορεί η κατάσταση στο σύστημα Υγείας της χώρας να είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση, ωστόσο η ασφάλεια των κατοίκων που πλήττονται από ποινικές συμπεριφορές όπως αυτή του Αλγερινού δεν πρέπει να περνάνε στα "ψιλά"... Η ατιμωρησία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα φαινόμενα. Από τη μία δίνει την εντύπωση στους παράνομους εισβολείς ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα... να κλέβουν, να ρημάζουν, να βιάζουν, να σκοτώνουν, χωρίς να έχουν κυρώσεις. Από την άλλη η απελπισία των κατοίκων που νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι σε ανθρώπους που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά μπορεί να τους ωθήσει να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν τις οικογένειες και την περιουσία τους.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας. Αν ΤΩΡΑ δεν παρθούν ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα (απελάσεις με συνοπτικές διαδικασίες) είναι βέβαιο ότι θα υποστούμε τα χειρότερα. Τότε αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα και δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους εισβολείς θα πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Αλίμονο σε αυτούς που θα πάθουν ζημιά...

Ο φόβος άρχισε να ριζώνει στα χωριά μας... 

Εκτός όμως από τον φόβο των κατοίκων τέτοια συμβάντα υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής, στην οποία τόσο απλόχερα έδωσε προτερήματα ο Θεός και αρκετοί κάτοικοι της Σιντικής εκμεταλλεύονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους... Στην άλλη πλευρά του Δήμου Σιντικής η δομή στο Κλειδί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου. ΠΟΙΟΣ θα επισκεφτεί τα Πορόια, την Κερκίνη και το Άγκιστρο όταν ξέρει ότι μπορεί να τον ληστέψουν ή να κινδυνέψει η σωματική του ακεραιότητα; Σίγουρα θα επιλέξει να επισκεφτεί άλλη περιοχή που θα του προσφέρει περισσότερη ασφάλεια... Δυστυχώς η υποβάθμιση της περιοχής της Σιντικής είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και κάποιοι σφυρίζουν ΑΔΙΑΦΟΡΑ... 

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον τόπο μας!


Γεώργιος Τάτσιος

____________________________________________

       Λίγα από τα κατορθώματα των Αλγερινών λαθρομεταναστοπειρατών στην Ελλάδα: