1.11.20

Η βαρβαρότητα είναι δίπλα μας: Να τιμωρηθούν αυτοί που προπηλάκισαν τον Πρύτανη

Σε τι διαφέρουν τα όντα αυτά από τους Χρυσαυγίτες, στο ότι δεν είναι ακροδεξιοί;
Απαιτείται ίση μεταχείριση και μάλιστα παραδειγματική και άμεση.
ΑΛΕΞ


Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Όλα τα είχαμε ένας σεισμός μας έλειπε. Σε ότι αφορά τα κτίρια μικρό το κακό, μια και ξαναφτιαχνονται. Η τραγική όμως απώλεια δύο νέων ανθρώπων από την κατάρρευση ενός τοίχου παλιού σπιτιού, είναι γεγονός που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει κανείς.

Βεβαίως η δραστηριότητα του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μας έγινε συνήθεια και πέρασε πλέον στα ψιλά της επικαιρότητας, μια και ενέσκηψε δριμύτερος ο κορονοϊός και τα κρούσματα που βλέπουμε καθημερινά να αυξάνονται δραματικά.

Αυτό σημαίνει ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος υγείας, με τους λοιμωξιολόγους να προβλέπουν για την χώρα μας, αρκετές χιλιάδες νεκρών. Τα χειρουργικά μέτρα που κάθε λίγο ανακοινώνονται, δεν φαίνεται για την ώρα να βάζουν φρένο στην εξάπλωση του ιού.

Τα 15.000 κρούσματα ημερησίως του περασμένου Ιουνίου στην Ευρώπη έγιναν δυστυχώς τις 250.000, γεγονός που έχει τρομοκρατήσει τις ηγεσίες της Ε.Ε., που επιχειρούν από την μια να μην πάνε σε ένα νέο lockdown, και από την άλλη, να κρατήσουν με νύχια και με δόντια έστω και μισάνοιχτες τις οικονομίες τους.

  • Όλη αυτή η συσσώρευση πολύ μεγάλων προβλημάτων, δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε ακραίες αντικοινωνικές βίαιες ενέργειες, που σοκαρουν κάθε πολίτη της χώρας μας.

Ο λόγος για την βαρβαρότητα της εισβολής κουκουλοφόρων, που θυμίζουν Ναζί, στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και η αχαρακτήριστη ενέργειά τους, να του κρεμάσουν ταμπέλα με σχοινί στο πρόσωπό του, που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η ενέργεια αυτή θυμίζει τους τζιχαντιστές του ISIS, που φωτογράφιζαν τα θύματα τους, πριν τα αποκεφαλίσουν. Και έρχεται μετά από όσα δραματικά συνέβησαν στη Γαλλία, για να μας υποδείξει, ότι και στη χώρα μας μπορεί να μην αποκεφαλίζουν οι κουκουλοφόροι, αλλά κινούνται με αντίστοιχες νοοτροπίες και βίαιες διαθέσεις.

Πρόσφατα σε μια συζήτηση που είχα, ταξιδεύοντας με πλοίο με έναν νεαρό αναρχικό, του λεγόμενου κακώς από τα ΜΜΕ αντιεξουσιαστικού χώρου, διαπίστωσα ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν τη ρίζα τους στα αδιέξοδα που δημιουργούν κάποιοι γονείς στα παιδιά τους και βεβαίως το πολιτικό σύστημα, που πλημμύρισε την Ελλάδα με κατ’ επίφαση πανεπιστημιακές σχολές, που δεν προσφέρουν κανενός είδους εξειδίκευση ικανή να οδηγήσει τους αποφοίτους, σε ένα κάποιο επάγγελμα.

Νέοι που μπήκαν σε σχολές, με πολύ χαμηλές επιδόσεις, με την ανάλογη μύηση από κάποιους επιτήδειους, εντάσσονται στον αναρχικό χώρο πιστεύοντας ότι, με τις επαναστατικές ασκήσεις που κάνουν, θα αλλάζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Ζουν σε ένα ονειρικό σύννεφο, μια και οι θεωρίες τους, δεν είναι μόνο ουτοπικές, άλλα και ανιστόρητες.

Μιλούν για αμεσοδημοκρατία, όταν αυτά συνέβησαν μόνο στην αρχαιότητα σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες, που η παραγωγική διαδικασία είχε σαν κύριο άξονα τους δούλους και τους εμπόρους, οι οποίοι δεν είχαν καμιά συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά.

  • Παράλληλα αναφέρονται σε επαναστατικές διαδικασίες βίαιων αλλαγών, όταν γνωρίζουν ότι η γαλλική επανάσταση έφερε στην εξουσία τον Ναπολέοντα και η ρωσική που ακολούθησε, τον Λένιν.

Στα αδιέξοδά τους αυτά, βρίσκουν καταφύγιο τις αναρχικές δοξασίες, που τους οπλίζουν και τους κάνουν να προκρίνουν τη βία, προκειμένου να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, χρησιμοποιώντας ως χώρο δράσης τα Πανεπιστήμια, όπου η αποστολή τους είναι να προσφέρουν γνώση και μέσω της διαρκούς και αέναης έρευνας.

Η βίαιη πράξη αυτή των κουκουλοφόρων, που είχε στόχο τον Πρύτανη ενός Πανεπιστημίου της Αθήνας, δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά της δημοσιότητας. Οφείλει να αντιδράσει εκτός από την Πολιτεία και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα δηλ. όχι μόνο οι καθηγητές, αλλά και οι φοιτητές, που πρέπει να απομονώσουν τους ελάχιστους που θέλουν κλειστούς και υπό κατάληψη τους χώρους, που προσφέρουν γνώση στους νέους μας.

Οφείλουν τα κόμματα της αριστεράς, που θωπεύουν τέτοιου είδους αχαρακτήριστες συμπεριφορές, όχι μόνο να τις αποδοκιμασουν, αλλά κυρίως με συγκεκριμένες συμπεριφορές να τις αποτρέψουν, για να μην ξανασυμβούν στο μέλλον.

Αλλά και η κυβέρνηση δεν αρκεί να νομοθετεί. Έχει υποχρέωση να φροντίζει για την εφαρμογή των νόμων και να πάψει επιτέλους να ισχύει ότι οι κανόνες που θεσπίζει η Πολιτεία μας, έχουν ισχύ μόνο για 24 ώρες.

  • Παράλληλα οι διωκτικές αρχές οφείλουν να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους φασιστικής νοοτροπίας κουκουλοφόρους, που απαγορεύουν κάθε διαφορετική άποψη στο χώρο της γνώσης. Τα κόμματα, που δηλώνουν αριστερών απόψεων, έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτή την βαρβαρότητα.

Τα φαινόμενα αυτά, πρέπει εδώ και τώρα να εκλείψουν. Το οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας στους νέους μας, που θέλουν να σπουδάσουν και κάποιοι ελάχιστοι με τη χρήση βίας, τους εμποδίζουν

https://www.gataros.net/