11.11.20

Με ‘οπλαρχηγό’ τον Ακιντζί, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ‘επαναστάτησαν’, για την απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά του ψευδοκράτους

Δυστυχώς κ. Ακιντζί, οικεία βουλήσει, κατέστητε υπόδουλοι των τούρκων.
Ειλικρινά σας εύχομαι εγώ (όπως και όλος ο ελεύθερος  Κυπριακός λαός) Καλή Λευτεριά!
ΑΛΕΞ
 

Με το σύνθημα «Ποιος είμαι εγώ;» χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν στην κατεχόμενη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για την απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά του ψευδοκράτους.

Σε ανακοίνωση της πλατφόρμας που οργανώνει τη διαδήλωση αναφέρεται πως δεν θα επιτραπούν υβριστικά συνθήματα και ανάρτηση πανό που δεν συνάδουν με τις κοινές θέσεις της πλατφόρμας.

Αναφέρεται ότι οι υπέυθυνοι της τάξης στην πορεία έχουν καθορίσει ως συνθήματα: «Βούληση, όχι παρέμβαση», «Δημοκρατία για όλους», «Ελευθερία όχι επιβολή», «Δεν θέλουμε Έπαρχο που θα διορίζεται», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε», «Η Κύπρος είναι κοσμική και κοσμική θα παραμείνει», «Τί θέλουμε; Βούληση. Τί θέλουμε; Δημοκρατία», «Τι θέλουμε; Ισότητα. Τί θέλουμε; Ελευθερία».

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι παρά την εγχείρηση της χοληδόχου κύστης που υποβλήθηκε προχθές θα βρίσκεται στην πορεία με την σύζυγό του.

https://europost.gr/