29.11.20

“Να μη χαθούμε από τη μνήμη της ανθρωπότητας”! Ο ΣΤΑΘΗΣ μιλά για τον πατριωτισμό και τη συκοφάντηση του

 

militaire.gr/

Κάποιοι άνθρωποι έχουν το προνόμιο να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό με το μικρό τους όνομα. Δεν το επιδίωξαν, αλλά το πέτυχαν με τη δουλειά τους… Ο κ.Στάθης Σταυρόπουλος είναι γνωστός σ΄ όλους ως ο ΣΤΑΘΗΣ.

Είναι η υπογραφή του στα σκίτσα του που πολλά χρόνια τώρα σχολιάζουν “κοφτερά” την επικαιρότητα. Υπογράφει τα άρθρα του και με το επίθετο του και είναι άρθρα που ασχολούνται πάρα πολύ συχνά με τα εθνικά θέματα…

Ο ΣΤΑΘΗΣ μιλά στο Militaire για την πατριωτική αριστερά, το ΕΑΜ “που δεν ήταν ΜΚΟ” και τη σχεδόν 30χρονη προσπάθεια συκοφάντησης του πατριωτισμού. “Μας ταλαιπώρησε πολύ αυτή η ιστορία, αλλά τώρα ελάχιστοι πλέον δέχονται αυτή τη συκοφάντηση”. Μιλά για την “αριστερά που προσχώρησε στις αμερικανιές” και αγνόησε ότι “το να αγαπάς την οικουμένη δε σημαίνει ότι δεν αγαπάς την πατρίδα σου”. Ο στόχος της συκοφάντησης και αποδόμησης του πατριωτισμού ήταν βολικός σ΄ όσους επιδίωξαν και επιδιώκουν ακόμη να μετατρέπουν τους πολίτες σε “υπάκουους υπηκόους”. Ο ΣΤΑΘΗΣ μιλά για τον εθνομηδενισμό ,για το πως προέκυψε.

Μιλά για την Τουρκία και την πολιτική κατευνασμού με την οποία προσπαθούμε “να αντιμετωπίσουμε το θηρίο”. Που όπως λέει δεν φαίνεται τελικά και τόσο “θηρίο”.

Αναφέρεται στο έπος του Έβρου που θα μπορούσε να γίνει και έπος του Αιγαίου. Εξηγεί ,γιατί δεν έγινε κι έχει πολύ ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία του.

Ο ΣΤΑΘΗΣ επισημαίνει ότι τα δύσκολα έρχονται σ΄ έναν κόσμο όπου “τρεις οικογένειες κατέχουν το μισό ΑΕΠ της Αφρικής και η Γαλλία μια μεγάλη χώρα έχει τη μεγαλύτερη φτώχεια από το 1946”.

“Πρέπει να αναστοχαστούμε… Οι πατεράδες μας πέρασαν καταστροφές αλλά είχαν ελπίδα και προχωρούσαν…Δεν αξίζει να χαθούμε από την μνήμη τα ανθρωπότητας”, καταλήγει ο ΣΤΑΘΗΣ.

Ο Στάθης (Στάθης Δ. Σταυρόπουλος) γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα το 1981 στον «Οδηγητή» και στον «Ριζοσπάστη» όπου άρχισε ταυτοχρόνως να γράφει και κείμενα. Συνεργάσθηκε με τις εφημερίδες Πρώτη, Νέα, Ελευθεροτυπία, Real News, Παρόν και άλλες, όπου υπέγραφε τις στήλες «υποβρύχιο», «ναυτίλος» και «πράβντα». Συνεργάσθηκε επίσης επί μακρόν με περιοδικά όπως Αντί, 4Τροχοί, Μετρό, Επίκαιρα και άλλα. Έχει εικονογραφήσει λογοτεχνία και έχει βραβευθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει κάνει ραδιόφωνο (902 Αριστερά στα FM, 9,84, ΣΚΑΙ, Real Fm κ.α.) και έχει εκδώσει 32 βιβλία με σκίτσα, γελοιογραφίες , εικονογραφημένα τραγούδια και κομίξ. Τώρα εργάζεται στο Ποντίκι.

https://www.militaire.gr/