15.11.20

Αρμενία: Συνελήφθη πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού

 Νοέμβριος 14, 2020. 21:59



Παρεμποδίστηκε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν από πολιτικούς του αντιπάλους, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS) της χώρας.

Το μήνυμα στον ιστότοπο των ειδικών υπηρεσιών αναφέρει ότι κάτοκος της περιοχής Syunik, με τα αρχικά Α.Μ. «διακατεχόμενος από αντικυβερνητικές απόψεις, διαφωνώντας μ την εσωτερική και εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού» διατηρούσε μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας, ο άνδρας κατέληξε σε συμφωνία με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τους υποστηρικτές του «για την κατάληψη της εξουσίας με τη χρήση των παράνομων αποθηκευμένων όπλων, ώστε να τερματίσουν τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού με τη δολοφονία του και τον σφετερισμό της εξουσίας».


Η NSS ανέφερε ότι ο αρχηγός του κόμματος ‘Ροντίνα’- πρώην διευθυντής της NSS Άρθουρ Βανετσιάν (φωτό δίπλα), ο πρώην βουλευτής και πρώην επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αρμενίας, Βαχράμ Μπαγντασαριάν, μέλος της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας καθώς και ο διοικητής των εθελοντών  κρατήθηκαν με την υποψία της απόπειρας δολοφονίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών, ιδίως πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, τουφέκια με τηλεσκοπικό όργανο, πυροκροτητές, κ.α.

Οι διαμαρτυρίες για την παραίτηση του Πασινιάν στο Γερεβάν λαμβάνουν χώρα εδώ και ημέρες ζητώντας την παραίτησή του, λόγω της υπογραφής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ.

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team