7.11.20

Ελλάδα-Τουρκία 1990-2020: Πως εμείς χτίζαμε “τον Πύργο της μίζας” και οι Τούρκοι εξοπλίζονταν!

 

Νοέμβριος 2020


του Κων. Φράγκου

• Δεν προτίθεμαι να κάνω ιστορική ανασκόπηση ή σε βάθος, ανάλυση. Σ’ αυτά δεν έχω ταλέντο αλλά ούτε επιθυμώ να φάω το ψωμί διαφόρων ακαδημαϊκών, ομότιμων, επίτιμων, λεκτόρων, συναδέλφων εα οι οποίοι συνωστιζόμενοι στην ΤV, αδολεσχούν ή μπουρδολογούν
• Θα περιορισθώ, βασιζόμενος σε ρεαλιστικά στοιχεία, που αφορούν στην Άμυνα, στην 30ετία 1990 – 2020.

Θεώρησα αναγκαίο να κάνω αυτή την έρευνα τώρα που η Ελληνοτουρκική κρίση έχει φθάσει στην κορύφωση της, απειλώντας πόλεμο, ώστε να πληροφορηθούμε ποιοι και πως μας οδήγησαν εδώ. Να μάθουμε ότι αν εμείς δεν είχαμε μετουσιωθεί σε αμνούς, από – ανίκανους – απάτριδες άπληστους και ανεπαρκείς πολιτικούς ηγέτες, οι Τούρκοι δεν θα ήταν λύκοι.

Σύντομη αναδρομή
• Η Πατρίς Ελλάς, στη δίνη της διαφθοράς, της κραιπάλης, της αρπαχτής, της κατάρρευσης αξιών. Κάθε δημόσια Υπηρεσία είναι ένας Παράδεισος, μικρός ή μεγάλος, αρπαχτών και λαδωμάτων: Εφορίες, Πολεοδομίες, ΟΤΑ, Εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι πολιτικοί χαρακτηριζόμενοι ως κακοποιοί, έχουν φθάσει στο ζενίθ της ανυποληψίας, εντός και εκτός της Επικρατείας. Εξαιρέσεις ελάχιστες
• Ας ρίξουμε μια ματιά στα αποκαλυπτικά συμπεράσματα έρευνας της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006)

>
Η διαφθορά, εν Ελλάδι, κατά τομέα: (Το 5 «άριστα»)

Πολιτικοί 3,9

ΜΜΕ 3,8

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 3,6

ΒΟΥΛΗ 3,4

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 3,4

Ε.Δ. 2,6

Ολίγον ενωρίτερον (2003) Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πραγματοποίησε έρευνα (για λογαριασμό εφημερίδας το ΒΗΜΑ ) με την οποία χαρακτήριζε τους Έλληνες βουλευτές ως ...«βασικούς υπόπτους για τη διαφθορά» Ακολουθούν ΟΤΑ, Εφορίες κλπ.

Πέραν των αποτελεσμάτων ερευνών κυκλοφορούν, διεθνώς, και οι παρακάτω ανεκδοτολογικοί, χαρακτηρισμοί των Ελλήνων πολιτικών

− Σικελός Νονός είδε Έλληνα Υπουργό και τρόμαξε

− Όταν χαιρετάτε, με χειραψία, Έλληνα πολιτικό προσέξτε, μετά, μήπως σας λείπει δακτυλίδι ή το δάκτυλο.

− Απατεώνας συμφυρόμενος με Έλληνα πολιτικό διαφθείρεται (Γ. Κοσκωτάς – Απατεών)


• Παραθέτω αυτούσια μόνο πέντε (5) από τα δεκάδες χλευαστικά σχόλια που εγράφηκαν για την ανεπάρκεια και δωσιλογισμό τους.
• Τι τους κάνει τόσο θρασείς; Μήπως η θεσμοποιημένη ατιμωρησία των εγκλημάτων τους; Σαφώς, ναι. Το επιβεβαιώνει η πείρα. Ποτέ στην Ελλάδα επαγγελματίας πολιτικός δεν καταδικάσθηκε, έστω με άψογες τεκμηριωμένες
καταγγελίες για καταλήστευση του Δημοσίου Κορβανά – Χρ. Γιανναράς (Καθημ. 24/10/05)
• Λαμόγια, τερμίτες, σειλινοί του Κράτους. Σταθερές αξίες… Πράσινοι και Βενέτοι εκ περιτροπής. Ένας πολύποδας στα σπλάχνα του κράτους, Μια ομάδα κυνικών επιτηδείων που ευωχείται ασύστολα στα σαλόνια της εξουσίας (Γ. Τριάντης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 25/11/06)
• Οι μισοί Έλληνες βουλευτές έπρεπε να είναι φυλακή για διαφθορά και οι άλλοι μισοί υπόλοιποι για συνεργασία και συγκαλύψεις.

Γ. Κροντογιώργης – Πρύτανης Παντείου
• Κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, χαρακτήρισε ο κορυφαίος σχολιαστής της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (10-10-16) Γ. Βότσης τους Εθνοπατέρες.
• Σημερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχουν συμμορίες

+Γιάννης Ζίγδης (ΝΕΑ 23/8/93)

Η πορεία στην τριακονταετία

1990 – 1993: Κυβέρνηση Μητσοτάκη (υπονομευόμενη από τον κ. Σαμαρά). Ουδέν το ενθαρρυντικό. Συνεχίζεται η κατρακύλα, η ατερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η διαφθορά καλπάζει ακάθεκτη.

1993 – 1996: Η πλέον διεφθαρμένη, μεταπολεμικά και πωρωμένη διακυβέρνηση της χώρας από την κλίκα Μιμής. Το κράτος ανύπαρκτο, ανυπόληπτο, εντός και εκτός. Διάλυση των πάντων. Η πλέον ιδανική εποχή για εκδήλωση προβοκάτσιας από την Άγκυρα, την υλοποίηση κάποιας επιδίωξης – στόχου από τη λίστα των στόχων της (ΣΣ. Τα εξηγούν αναλυτικά και γλαφυρά στα περί των Ιμίων πονήματα τους οι αείμνηστοι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Νίκος Κουρής).

Γκρίζες Ζώνες, η επιχείρηση Ίμια. Στήθηκε ένα ακραίο σκηνικό χωρίς να το αντιληφθούν οι της Μιμικόκυβέρνησης που εξαντλούντο στην πελατολογία, τις μπίζνες και την διαδοχή του Αντρέα. Η «κυβέρνηση» άγετο και εφέρετο από την σπείρα η οποία συνεκροτείτο από καφετζούδες, ξεματιάστρες, αεροσυνοδούς, σφουγκοκωλάριους του ζεύγους, την κ. Λούκα Κατσέλη κα.

Οι υπεύθυνοι ν’ αντιμετωπίσουν την παγίδα, την κρίσιμη κατάσταση, ΥΠΕΞ κ. Κάρολος Παπούλιας (ΣΣ επιφανής δανειστής, του ήδη φοροδιαφεύγοντος «Μεγάλου»), ο ΥΕΘΑ μακαρίτης τώρα Γεράσιμος Αρσένης και ο επίσης μακαρίτης ΥΕΝ Γιώργος Κατσιφάρας αγνοούν, σχεδόν, το γεγονός.

Η Στρατιωτική Ηγεσία εξ αποστράτων κομματικών.

Σημειωτέον ότι ο πρώτος έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο δεύτερος κηδεύθηκε με τιμές πρωθυπουργού από τον κ. Τσίπρα!

Μιλάμε για την καταρράκωση των αξιών. Αν το κράτος ήταν, στοιχειωδώς, συγκροτημένο η Τουρκία δε θα τολμούσε. Βρισκόταν όμως σε πλήρη παρακμή που στα επόμενα χρόνια γιγαντωνόταν.

1996 – Ίμια: Η κυβέρνηση του μη προετοιμασμένου και ανεπαρκούς για ν’ αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις κ. Κ. Σημίτη οδηγήθηκε στην ταπείνωση. Ο Πρωθυπουργός, κάθιδρος και τρέμων δηλώνει στη Βουλή:

− Υπήρξε έλλειμα δυνάμεως

− Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς για την βοήθεια τους προς αποτροπή της σύρραξης.

Γι’ αυτή την αισχύνη, ουδείς ασχολήθηκε! Το αίσχος αποσιωπήθηκε και από την Ν.Δ. Η ομερτά του συνδικάτου

Ακολουθεί η ληστεία του Χρηματιστηρίου…. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!
• 1997: Υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας της Μαδρίτης (Ντεμιρέλ, Γιλμάζ – Σημίτης, Πάγκαλός), υπό την πιεστική εποπτεία της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ κ. Μ. Ολπράϊτ που αναγνώριζε κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο! Σκέτος δωσικωλισμός. Την ίδια εποχή η κ. Ολμπράϊτ δηλώνει «Η Τουρκία είναι ένας μεγίστης σημασίας σύμμαχος για μας» (Κ. 13-7-97)
• 1999: Συμμόρφωση σε απαιτήσεις Τουρκίας – ΗΠΑ για αδρανοποίηση S-300!
• 1998 – 2004: Όργιο καταλήστευσης της Χώρας από λαμόγια σε Ο.Α., εξοπλισμούς. Δημόσια έργα, φοροδιαφυγή κ.α. Τσουνάμι ακόρεστων δανειοδοτήσεων που άνοιγαν τον τάφο της χρεωκοπίας. Χρηματοδότηση, λάδωμα των κομμάτων από ξένες εταιρείες. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Στις λίστες της SIEMENS μεγάλα ονόματα της Ελληνικής πολιτικής. Ντροπή! Θα τα βρείτε σήμερα στην Εξουσία ή Αντιπολίτευση.
• 2004 – 2009: Καραμανλική παραλυσία. Γενική χρεωκοπία του Κράτους. Αμνηστία στα αίσχη των Πασόκων. Ο βασικός υπεύθυνος, πέραν παντελώς ανεπαρκούς και αδιάφορου κ Κ.Κ., ΥΠΟΙΚ κ. Παπαθανασίου μετά τη θητεία του διορίζεται πρόεδρος στα ΕΛΠΕ, Το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού κ. Π. Παυλόπουλος, πολιτικός που απέτυχε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών 2007, έμεινε απαθής κατά τον «μαύρο Δεκέμβριο» 2008 και φόρτωσε το Δημόσιο με διορισμούς 865.000 υπαλλήλων, αντί να παραπεμφθεί σε δίκη διορίζεται, αργότερα, από τον δήθεν αριστερό κ. Τσίπρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Αλλεπάλληλες και συνεχείς αθλιότητες που πριονίζουν το κύρος της Χώρας και το δυναμικό των ΕΔ που έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.

Άμυνα και θητεία

Δεν φθάνει η συνέχιση του ξηλώματος του Κράτους, οι αρπαχτές, η τελική αδιαφορία στην Άμυνα και η θλιβερή κυβέρνηση ΚΚ δια του ΥΕΘΑ κ, Μεϊμαράκη προβαίνει ακόμα σε ένα πλήγμα κατά της Άμυνας. Μειώνει την θητεία αγνοώντας τα Επιτελεία. Αποτέλεσμα οι παραμεθόριές μονάδες να είναι επικίνδυνα ελλειπείς!

Οι εισροές χρήματων


Όλο αυτό το διάστημα είχαν εισρεύσει στη Χώρα τεράστια ποσά από Ευρωπαϊκές πηγές (Μεσογειακά προγράμματα – πακέτα Ντελόρ – Σαντέρ) που έγιναν στάχτη και μπούρμπερη. Ελάχιστο ποσοστό αξιοποιήθηκε.

Υπολογίζεται (Καθ. 17-9-20) ότι όλο αυτό το διάστημα εισπράχθηκαν από την ΕΕ πάνω από 1τρις € εκ των οποίων 300δις € υπήρξαν καθαρές εισροές και τα υπόλοιπα χαμηλότοκα δάνεια, κούρεμα χρεών κα.Αν τα δύο διεφθαρμένα και αδηφάγα κόμματα είχαν αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα και μέρος αυτών διέθεταν για την άμυνα και ασφάλεια της Χώρας, η Ελλάδα σήμερα θα είχε άλλη μορφή. Το τρίτο που προστέθηκε αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι δεν έφερε «καμπούρα», στην ράχη του δεν δοκιμάστηκε στον τομέα της «αρπαχτής» γιατί η Χώρα είχε πτωχεύσει και το Ταμείο είχε αδιασθεί από τους προηγούμενους. Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε την τύχη της Άμυνας στον εταίρο του κ. Π. Καμμένο και ησύχασε. Δεν ανησύχησε ποτέ για τα πεπραγμένα του, για την εγκατάλειψη του υλικού για τις «βαναυσότητες» κατά των ηγητόρων των ΕΔ. (Απολύσεις ανευ λόγου και αιτίας) Παράλληλα επέστρεψε σε ανόητους και ανεύθυνους επιτελείς του να κραυγάζουν για περαιτέρω μείωση των πιστώσεων Άμυνας, παραβλέποντας την τούρκικη απειλή, με το σύνθημα «θα το ρισκάρουμε…» (Μπαλάφας)

Εν τω μεταξύ η Τουρκία ανέπτυσσε μια φοβερή πολεμική μηχανή και, ταυτόχρονα, ο κ. Ερντογάν, ευθέως πλέον, διακήρυξε, ως νέος Χίτλερ, την ανάγκη απόκτησης ζωτικού Χώρου προς το Αιγαίο. Απολύτως ειλικρινής ο Τούρκος Ηγέτης. Οι «ημέτεροι» δεν άκουγαν λόγω του λίπους που είχε κλείσει τους ακουστικούς πόρους. Ούτε έβλεπαν. Ήσαν τυφλοί και αναίσθητοι.

2009 – 2012: Η παραλυσία μεγάλωσε με την κυβέρνηση του «Λεφτά Υπάρχουν» κ. Τζέφρι Παπανδρέου. Ο νέος ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος χειρότερος του προκατόχου κ. Μεϊμαράκη αδιαφορεί τελείως για την Άμυνα και επιβάλλει και άλλες περικοπές στον Π.Υ. ΥΕΘΑ. Δεν γλιτώνουν ούτε οι απολαβές στελεχών. Θα σας δώσω μόνο ένα δείγμα της χυδαίας αδιαφορίας των δύο Ευαγγέλων. Τα περίφημα χρυσοπληρωμένα και υπερκοστολογημένα άρματα (1,72 δις €) LEO II έμειναν χωρίς πυρομαχικά επτά (7) χρόνια! Αυτά έβλεπαν οι απέναντι και αξιολογούσαν την ποιότητα των Ελλήνων πολιτικών και τη βούληση τους να υπερασπίσουν την πατρίδα τους! Εν τω μεταξύ διόριζαν ακάθεκτα. Εν μια νυκτί ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, μακαρίτης Πετσάλνικος, διόρισε 238 υπαλλήλους στη Βουλή, από όλες τις «φυλές»

Ο κ. Βενιζέλος οσάκις κάποιος αναφερόταν για την απειλή, απαντούσε ειρωνικά με λιπώδεις γενικότητες και ρητορείες!

Τελικά, δε θα ήσαν αυτοί λύκοι αν εμείς δεν αυτοπροβαλόμαστε ως μαδημένα κοτόπουλα.

Ήλθε, φυσιολογικά, η χρεωκοπία η παράδοση ιερών και οσίων στους δανειστές, η απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Οι εμπρηστές, ακούνητοι, στα πόστα τους χλευαζόμενοι από τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ. κ. Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου που έβλεπαν την ανεπάρκεια Ελλήνων πολιτικών να διαπραγματευθούν. Παράλληλα σημειώνεται φυγή 500.000 επιστημόνων, το μέλλον του τόπου, χωρίς να ιδρώσει το ούς των παχύδερμων, που κόστισε μέχρι σήμερα 15 δις € στη δυστυχή χώρα (ΝΕΑ 8 Οκτ.)

Η ακολουθήσασα κυβέρνηση – Τρίο Στούτζες – Αντωνομπένηδες Φωτάκηδες αντί να σπεύσει, πάση δυνάμει, να διασώσει ότι διασώζεται καυγάδιζε για την μοιρασιά των εξουσιαστικών πόστων, για τακτοποίηση των λεγεωνάριών της (4-2-1!!) Φωτιά και μπούρμπερη για την άμυνα την οποία ο κ. Σαμαράς εμπιστεύτηκε μερικώς και στον έξοχο συνεργάτη του κ. Μπαλτάκο.

Την ίδια ακριβώς συγκυρία ο κ. Ερντογάν σε ολομέλεια Τούρκων Νομαρχών κραύγαζε ότι θα διεκδικήσει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Ούτε αυτά άκουγαν οι Πατριώτες Έλληνες πολιτικοί. Μόνη ασχολία της η κατάκτηση και Νομή της Εξουσίας – Ίδρυαν ΜΚΟ στο ΥΠΕΞ, διέθεταν μυστικά κονδύλια στα Υπουργεία και να στήσουν άλλους μηχανισμούς απομύζησης του Δημοσίου Χρήματος από αυτούς και υποτακτικούς της.

Τα καμπανάκια

Για το που όδευε η Άμυνα φάνηκε αμέσως μετά την «κοσμογονία» της 8ετίας Σημίτη αλλά και η εκπληκτική, ανοδική, πορεία της Τουρκικής Ισχύος, από το 2003 που ανέλαβε ο κ. Ερντογάν. Υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας που κραύγαζαν στην εξουσία ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ότι η Χώρα απειλείται η Άμυνα καταρρέει.
• Στις 19 Ιουνίου 2005 δημοσίευσα εκτεταμένο άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο Η αποτροπή φάντασμα ένθα περιγράφω την χρεωκοπία της άμυνας καίτοι είχαν προηγηθεί σοβαροί και πολυδάπανοι εξοπλισμοί. Ουδεμία συγκίνηση. Μάλλον ειρωνεία, από κυβερνητικούς κύκλους και Πασοκικούς επίσης.
• Στις 15-7-05 ο αείμνηστος Στρατηγός Δ. Δήμου, Διοικητής της Εθνοφρουράς Κύπρου καταγγέλλει με οργή την προώθηση στην Κύπρο από την μητέρα – πατρίδα (Εποχή Άκη) ακριβοπληρωμένων οπλικών συστημάτων – σαβούρας που κρίθηκαν ακατάλληλα για τις Ελληνικές ΕΔ. Ουδεμία συγκίνηση για την απάτη – προδοσία.
• Ακολουθεί ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Αλ. Παπαχελάς (Κ. 12-07-11) που σχολιάζει: Η Χώρα είναι κατεστραμμένη. Αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι
τυχαίο ιστορικό γεγονός. Είναι βαθιά συναισθηματική αποτυχία. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν τόσο μικροί άνθρωποι βρεθεί σε τόσο καίριες θέσεις στη Χώρα μας… Ποτέ…
• Τον Ιούλιο του 2010 εκδίδω το βιβλίο μου Αμύνεσθαι περί…πάρτης (Εκδόσεις Γκοβόστη) όπου, ρισκάρω να δώσω όλες τις κομπίνες αγοράς εξοπλισμών, με διευθύνσεις ονόματα και ποσά. Έγινε σάλος, αλλά οι θιγόμενοι προτίμησαν αντί να με μηνύσουν την κλασσική συνταγή «Η σιωπή μας προς απάντηση σου» Και η δικαιοσύνη ασυγκίνητη.


• Ο πρώην Υπουργός Άμυνας, του Γιωργάκη μη επαγγελματίας πολιτικός, κ. Πάνος Μπεγλίτης ρίχνει μια βόμβα μεγατόνων: Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου. Όποια ντουλάπα της Γεν. Διεύθυνσης εξοπλισμού κι αν ανοίξεις θα βρεις σκελετούς!!! (ΒΗΜΑ 29/9/10)


Το «αδελφάτο» φρόντισε να εξαφανίσει από τον πολιτικό κόσμο τον «αθυρόστομο» τ. Υπουργό.
• Στις 04/02/11 ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Π. Ζορζοβίλης (Στρατηγική) σχολιάζει: Η «αφασία» που τα τελευταία χρόνια επικράτησε στα Ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, όχι μόνο υπονόμευσε την Ελληνική αμυντική ισχύ αλλά απετέλεσε καταλύτη για την «έναντι» της Τουρκικής επιθετικότητας. Απέναντι μας δεν έχουμε μόνο το «βαθύ» κράτος αλλά προϊόντα πολιτικής που ασπάζονται μια θεωρία πολιτικής μνήμης σε αυτοκρατορικές θεωρίες του παρελθόντος. Η Τουρκία δεν διαθέτει μόνο ισχύ φοβερών όπλων αλλά και το δυναμικό των 80 εκ. κατοίκων της.
• Την ίδια εποχή το «συνδικάτο» εκλέγει ως ΠτΔ τον κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο στη συνέχεια διαδέχεται ο ολετήρας του Δημοσίου κ. Πάκης Παυλόπουλος, με μέριμνα της σοσιαλιστικής αριστεράς του κ. Τσίπρα. Εν το μεταξύ, στο πλαίσιο της παντελούς έλλειψης Νεμέσεως, και «αδελφότητος» του πολιτικού κόσμου η κ. Δήμητρα Λιάνη, αντί να έχει εγκλεισθεί σε
Μοναστήρι του Αγίου Όρους τιμάται ποικιλοτρόπως και της διατίθεται μονίμως φρουρά!
• Προηγουμένως, προς δόξα της διαφάνειας και του χρέους στην προστασία του Δημοσίου έχουν στηθεί από την «συντεχνία» Συνταγματικές Διατάξεις και Νομοθετικές ρυθμίσεις που εξαφανίζουν τις κλοπές Υπουργών ή υφιστάμενων δια παραγραφής! Πλήρης παρακμή!
• Στις 03/12/14 ο έγκριτος και μαχητικός δημοσιογράφος κ. Γεωρ. Π. Μαλούχος δημοσιεύει στο Βήμα συγκλονιστικό άρθρο με τίτλο: Τα ένοχα κόμματα πρέπει να φύγουν. Περιγράφει τη διάλυση, την χρεωκοπία του πολιτικού κόσμου, την ανεπάρκεια των πολιτικών, την χρεωκοπία του κράτους, την απειλή.
• Παραλίγο να λιντσαριστεί από το συνδικάτο και κυρίως τους Αντωνομπένηδες που κυβερνούσαν τότε. Τον εξαφάνισαν επ’ ολίγον.

Τα Αντισταθμιστικά οφέλη των Αγορών

Υπήρξαν το αντικείμενο λεηλασίας και «τρελών αρπαχτών» των μιζαδόρων και λαμογιών. Σε απόλυτους αριθμούς, μεγαλύτερο αυτών των κυρίως υλικών. Έχουν γραφεί σωρεία άρθρων, ερευνών, αποκαλύψεων, καταγγελιών χωρίς αυτά να έχουν συγκινήσει το αρπακτικό κατεστημένο και την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών. Κατασπάραξαν τα σπλάχνα της Χώρας, της Άμυνας χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. Οι καταγγέλλοντες χλευάζονταν και εμπαίζονταν. Για την οικονομία της Χώρας, την οποία ήδη έχουν παραφορτώσει, θα σας δώσω για το θέμα μόνο ένα σχόλιο. Είναι του κ. Αλέξη Παπαχελά (Καθημερινή 04.01.09) Τα λέει όλα:

Οι νταβατζήδες που λυμαίνονταν τον χώρο των στρατιωτικών προμηθειών βρήκαν τη φάμπρικά των αντισταθμίσεων (ΣΣ Με την αγαστή συνεργασία των πολιτικών και υπηρεσιών του ΥΕΘΑ, προσθέτω)πληρώναμε λίγο πιο ακριβά κάθε σύστημα, με την ασαφή υπόσχεση που οι Ελληνικές εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, θα ελάμβαναν μέρος της παραγωγής. Τα ΑΩ αποδειχθήκαν μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες και σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις άφησαν απτά οφέλη στο Ελληνικό Δημόσιο. Στην πράξη φαγώθηκαν σε «Καγιέν», βίλες και χλιδάτη ζωή για λίγους, καλά διασυνδεμένους επιχειρηματίες και προστάτες τους!

Το δρόμο της παρακμής πήρε και η Κρατική Αμυντική Βιομηχανία. Εκεί συνεργάσθηκαν κομματικοί αξιωματούχοι, συνδικαλιστές, λαμόγια. Η συνέχεια είναι γνωστή! Αντιπρόσωποι και διαπλεκόμενοι απομυζώντας το Δημόσιο μέχρι τελευταίου ΕΥΡΩ (SIC).

Σημειώστε ότι αυτά συμβαίνουν κυρίως την 15ετία 2000 – 2015, όταν η Τούρκική Βιομηχανία εκτινασσόταν. Η τελευταία «λεία» ΑΩ υπήρξε η αγορά των ελικοπτέρων ΝΗ 90, APACHE από τούς Σημιτογιάννους. Αλλά, για να είμαι δίκαιος, τα ΑΩ «ετρύγησαν» διάδοχοι τους, μέχρι το 2015. Ναι, μέχρι το 2015, επί Αντωνομπένηδων!
• Ένας από τους κορυφαίους ερευνητές αμυντικών θεμάτων της εποχής, ο κ. Μάνος Ηλιάδης δημοσιεύει αλλεπάλληλα κείμενα σε διάφορα έντυπα
κατακεραυνώνοντας, κυρίως, την αμυντική πολιτική κυβερνήσεων Καραμανλή – Παπανδρέου. Ιδιαίτερα καταδικάζει την ανυπαρξία και ανικανότητα των Υπουργών κ. Μεϊμαράκη και Βενιζέλου. Ασχολούμενος, ιδιαίτερα, με την αμυντική Βιομηχανία δημοσιεύει στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (04-07-13) συγκλονιστικό άρθρο με τίτλο: Αμυντική Βιομηχανία από την απαξίωση στη διάλυση. Ουδείς συγκινήθηκε.
• Ο πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κ. Ροζολής σε ανακοίνωση του (27 Ιουνίου 2013) διατραγωδεί την εγκατάλειψη της κρατικής και ιδιωτικής Αμυντικής Βιομηχανίας από το κράτος – ΥΕΘΑ χωρίς πάλι κανείς να συγκινείται.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΩΧΙΑΣ

2000: Από τις 38 υπογραφείσες συμβάσεις, οι 30 σοβαρότερες και ακριβότερες δόθησαν με απευθείας ανάθεση!

2001: Από τις 37, οι 30!

2002: Από τις 63, οι 57!

2003: Από τις 45, οι 28!

ΩΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκεκριμένα κατά το 2003 (ΥΕΘΑ Γιάννoς Παπαντωνίου) διετέθησαν 5,5 δις ΕΥΡΩ για προμήθειες, όλες με απευθείας ανάθεση. Μερικές εξ’ αυτών λόγω «τουρκικού κινδύνου». Είναι αυτό που λέμε ότι ο πατριώτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων.

Για την ωμή ληστεία των ΑΩ τα διαβάσατε πιο πάνω.

Και άλλα σχόλια

Οι καλά οργανωμένες, υπερκομματικές, Τουρκικές Υπηρεσίες που έχουν σχέση με την Άμυνα (Συμβούλιο Ασφαλείας, Ινστιτούτο Στρατιωτικών Μελετών, ΜΙΤ κα) εκτίμησαν ορθώς, ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν το φαινόμενο της σταθεράς υποχώρησης και ανικανότητας. Θα το έλεγα, και να με συγχωρείτε, την τάση δωσικολισμού.

Πέραν από τα γεγονότα του 1974, 1996, 1997 που προανέφερα σημειώνω και την προθυμία των Κυβερνήσεων κ. Κων. Καραμανλή Β να κρατήσουν «άψογη στάση» (σαν απαλλαγή της Τουρκίας δέσμευσης Ελσίνκι για να εισέλθει στην Ε.Ε.) καθώς επίσης την υποχώρηση στις απαιτήσεις της Άγκυρας για έρευνα διάσωση στο Αιγαίο. Συνεχώς με την «όπισθεν».
• Η Ελευθεροτυπία (17/03/07) κραυγάζει (άρθρο). Δεν είναι όμηρος της μόνιμης επιθετικότητας και του αρπακτισμού της Τουρκίας η Ελλάδα. Είναι όμηρος των αναποφάσιστων, μέτριων προσωπικοτήτων που την Κυβερνούν. Χωρίς δομημένη διαρκή, σοβαρή, εξωτερική πολιτική, χωρίς πολιτική Άμυνας… Μια Χώρα της πλάκας…
• Προστίθεται ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Στ. Λυγερός (Καθ. 14/12/07)… Η Αθήνα διολισθαίνει με αποτέλεσμα ν’ αντιμετωπίζει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με όρους ανισοτιμίας. Εξ ού και έχει την τάση να εξαγοράζει την ύφεση, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις Ερντογάν… Οι πολιτικοί μας είναι ήσυχοι ότι, όταν στριμώχνονται και ενδίδουν στην Τουρκία, μπορεί να δίδουν γη και ύδωρ αφού η Χώρα αδύνατει ν’ αμυνθεί…

Προσθέτω ότι, ευκολότατα και άνετα επαναλαμβάνουν τετριμμένες και πολυχρησιμοποιημένες κοινοτομίες που τους βολεύουν, για Διεθνές Δίκαιο και κυριαρχικό δικαιώματα μαζί και ηρεμούν
• Από την εποχή που γράφτηκαν αυτά τα σχόλια η κατάσταση έγινε τρισχειρότερη, δραματικότερη και άθλια αφού η Άμυνα τορπιλίσθηκε πλήρως.

Στην ακολουθήσασα 10ετία η Τουρκία αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 86% ενώ οι εδώ λεβέντες μας, μη αντιλαμβανόμενοι την απειλή ή έχοντας άλλα κατά νου, τις μείωσαν κατά 52%. Απίστευτο δεν είναι;

Παράλληλα η πτωχή αλλά έντιμη Ελλάς της διαφθοράς, των αρπαχτών και των εξεχόντων διεφθαρμένων πολιτικών, των 10εκ. κατοίκων, έκανε και μια άλλη φιλική προσφορά στην «αδελφή» Τουρκία των 80εκ. ψυχών με τον τεράστιο σε όγκο στρατό. Μείωσε την θητεία κατά τρεις (3) μήνες αδυνατίζοντας περισσότερο την αμυντική ισχύ της Χώρας.

Αν οι πράξεις αυτές δεν είναι δωσιλογισμός ή εσχάτη προδοσία, τότε ποιες είναι; Και η αγανάκτηση γίνεται οργή όταν βλέπεις σήμερα όλους τους σάπιους άθλιους υπόλογους να χαμογελούν προκλητικά, να δημοσιεύουν πατριωτικά άρθρα, να εκδίδουν βιβλία ή να ιδρύουν «κύβους» προβληματισμού αντί να αισχύνονται!Ηγέτες χρεωκοπημένοι αποτυχόντες, βλάψαντες τα μάλα τη Χώρα φιλοξενούνται στη Βουλή, ως αργόμισθοι και χαμογελώντες. Εννοώ, και γιατί

να το κρύψομεν άλλωστε, τους κ. Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά. Έλεος.

Ένας άλλος Αρχιερέας της διαπλοκής ο κ. Κ. Σημίτης έχει οργανώσει Ίδρυμα με τ’ όνομα του το οποίο συντηρεί το Κράτος. Επιβράβευση από το συνδικάτο!

Τα απέναντι παράλια: Τουρκία

Την ίδια εποχή που η Ελλάδα λεηλατείτο, συστηματικά, και η Άμυνα, παράλληλα, συρρικνωνόταν προοδευτικά, να δούμε το τι γινόταν στην Τουρκία όχι εν κρυπτώ αλλά εν πλήρη γνώση της Ελληνικής Πολιτικής Ηγεσίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η γείτων Τουρκία είναι σοβαρή και εξαιρετικά συνεπής Χώρα όσον αφορά στις Εθνικές επιδιώξεις της, δηλαδή το Imperium του Νέου Σουλτάνου. Επιδιώξεις και στόχοι σχεδιάζονται μεθοδικά από επιλεγμένα, καθόλου κομματικά, επιστημονικά όργανα της και καταδοκεί. Καραδοκεί υπομονετικά και πάγια. Και περιμένει την ευκαιρία που, πάντοτε, της την προσφέρουμε. (ΣΣ Εμείς, τραγικοί και μοιραίοι δεν διαθέτουμε καν ένα υποτυπώδες Συμβούλιο Ασφαλείας Οι εκάστοτε «αρμόδιοι» αυτοσχεδιάζουν). Τα Τούρκικα σχέδια, παραμένουν, βελτιώνονται, συμπληρώνονται αλλά δεν αλλάζουν υπό οποιαδήποτε Ηγεσία. Ετσεβίτ, Τσιλέρ, Γιλμάζ, Ντεμιρέλ, Ερντογάν… Καραδόκησε το 1974, όταν της στήσαμε το σκηνικό στην Κύπρο, το 1996 στα Ίμια και το ίδιο κάνει και σήμερα που αισθάνεται, ώριμη πια, έτοιμη να δώσει το τελικό χτύπημα βλέποντας την θλιβερή εικόνα της Χώρας και την αδυναμία της άμυνας. Θα αναφέρω τα πιο πρόσφατα.

H Τουρκία του κ. Τ. Ερντογάν

Δεν προτίθεμαι να αναλύσω εδώ την προσωπικότητα του προέδρου Ερντογάν, ούτε τον χαρακτήρα του, ούτε τον αυταρχισμό του, ούτε τις αρπακτικές φιλοδοξίες του. Ο Τούρκος Ηγέτης από τότε που κέρδισε την εξουσία (2003) άρχισε, μεθοδικά, να κτίζει τον Πύργο ακόρεστης φιλοδοξίας του. Να γίνει ρυθμιστής των πραγμάτων της περιοχής και ν’ αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, επεκτεινόμενης, κυρίως, στο Αιγαίο. Δεν το έκρυβε. Το διαλαλούσε, το φώναζε, το κραύγαζε στους κωφούς, τυφλούς και άφρονες Έλληνες πολιτικούς.

Κατασκεύαζε 100άδες αποβατικών πλοίων, οργάνωσε στα Τούρκικα παράλια μια ολόκληρη Στρατιά με καταδρομικά στοιχεία, κατασκεύαζε φρεγάτες, κορβέτες, ειδικά DRONES, ελικόπτερα κα. Όλα στα κρατικά ή ιδιωτικά εργοστάσια της Χώρας του. Το σύνολο σχεδιαζόμενων ετησίων ασκήσεων είχαν ως σενάριο αποβάσεις και καταλήψεις Ελληνικών νησιών κι’ αυτά γίνονται δημοσίως και όχι απορρήτως.
Στα φωναχτά!

Και εμείς μοιραίοι, άβουλοι, κυπταυχένες και άφρονες είχαμε το νου μας στην αρπαχτή, φάγνα και παντελή αδιαφορία στην οργάνωση μιας στοιχειώδους δύναμης αποτροπής που θα προβλημάτιζε τον φιλόδοξο εισβολέα.

Κάτι όμως, τα ελληνικά «φωτισμένα» μυαλά το έκαναν αδιάλειπτα: Κάθε χρόνο μείωναν τις αμυντικές δαπάνες. Στο πάτο. Προηγούντο οι διορισμοί «ημέτερων».

Ο Ερντογάν συγκροτούσε ένα ισχυρότατο Στρατό και οι Έλληνες γκρέμιζαν τον δικό τους.

Ο κ. Τ. Ερντογάν ο οποίος, επαναλαμβάνω, είναι σπουδαίος Ηγέτης για την Χώρα του, πατριώτης, «έπιασε δουλειά» για την ενδυνάμωση των Τούρκικων ΕΔ και της Αμυντικής Βιομηχανίας το 2003
• Άρχισε από το αυτονόητο. Προχώρησε στην αναδιοργάνωση του Στρατεύματος με μπούσουλα τος φιλοδοξίες, επιδιώξεις, τους στόχους του.
• Άρχισε να αναγεννά, εκ βάθρων, την Αμυντική Βιομηχανία, κρατική και ιδιωτική με στόχο όχι μόνο την αυτοδυναμία αλλά και πραγματοποίηση εξαγωγών. Και το πέτυχε!

Εύκολα διαπίστωσε ότι ο μαρασμός και υποτονικότητα των Αμυντικών Βιομηχανιών οφείλετο στην άσχετη διοίκηση και ανεπάρκεια της. Έκανε εκστρατεία προσέλκυσης επιστημόνων και τεχνοκρατών Τούρκων, κυρίως, του εξωτερικού, με εμπειρίες στον τομέα.

Άρχισε με τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών. Επέλεξε ένα σπουδαίο μηχανικό με μακρά πείρα σε ξένες εταιρείες των ΗΠΑ και Γερμανίας, των κ. MURAT BAYAR, έντιμο και πατριώτη. Αυτός με τη σειρά του επέλεξε τους προέδρους και CEO των επιμέρους των βιομηχανιών όπως η ΤΑΙ (αντίστοιχη με την ΕΑΒ) ικανούς και ενσυνείδητους. Την ίδια ακριβώς στιγμή οι ημέτεροι επέλεγαν, κατά βάση, κομματικά σκύβαλα και ενίοτε λωποδυτάκους, πιστούς όμως στο κόμμα και στην τσέπη τους. Όλοι υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα, των ΥΕΘΑ. Είναι άσχετο ότι η πλειοψηφία των επιλεγμένων, αρχίζοντας από τους κ. Σμπώκο, Κάντα, Τραυλό κ.α είναι υπόδικοι ή καταδικασμένοι. Οι κ. Υπουργοί την «σκαπούλαραν» προστατευόμενοι από το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που τους προστατεύει εσαεί!
• Το θαύμα όμως πραγματοποιήθηκε με την 100% εκμετάλευση των Αντισταθμιστικών που εδώ είχαν παραδοθεί ως λεία των αρπακτικών! Ένα άλλο μέτρο που έλαβε είναι το πλαφόν συμμετοχής της Τουρκίας σε προσφορές ξένων εταιρειών σε συνεργασίες ή συμπαραγωγές. Ορίσθηκε η μίνιμουμ το 30% που αργότερα έγινε 50%, χωρίς υποχωρήσεις. Εδώ κι’ ενταύθα όταν π.χ. το 2003 προμηθευθήκαμε με απευθείας ανάθεση και υπερκοστολογημένα τα ελικόπτερα ΝΗ-90ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου, επέτυχε ελληνική συμμετοχή το φοβερό ποσοστό στο 1,72%(!!). Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι, προς δόξα της Ελληνικής ρεμούλας, παραγγείλαμε 20 Ε/Π, παραλάβαμε 14 και σήμερα ίπτανται μόνο δύο (2)!! Γιατί; Ρωτήστε τους ΥΕΘΑ από το 2006 μέχρι σήμερα. Εκπληκτική ήταν η άνθηση της Τούρκικης Βιομηχανίας Οχημάτων, τα παραγόμενα οχήματα παντός τύπου καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ΕΔ αλλά και γίνονται εξαγωγές!

Μόνο το 2009 το εισόδημα που εισήλθε στα Τούρκικα ταμεία από πωλήσεις Στρατιωτικών εξοπλισμών, πάσης φύσεως, υπερέβη τα 570 εκ. $. Είναι

ανάγκη να σας θυμίσω ότι το ίδιο περίπου χρόνο εμάς απαξιώναμε την ΕΛΒΟ (Ελλ. Βιομ. Οχημάτων) στην οποία τελικά βάλαμε φαλιμέντο το 2013; ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!

Όσο για την πρώτη, τη τάξει, Αεροπορική μας Βιομηχανία (ΕΑΒ) την κατάντησαν ερείπια μαύρα. Έχω εκθέσει, τελευταία, τόσα πολλά για την ΕΑΒ στο Militaire που δεν χρειάζονται, νομίζω, να τα επαναλάβω. Όπως δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τις ληστείες στο χρηματιστήριο, τα Δημόσια έργα, τους Ολ. Αγώνες και εξοπλισμούς. Απληστία, αρπαγή και πάλι απληστία.

Ο κ. Τ. Ερντογάν φούσκωσε, από ικανοποίηση για τα κατορθώματα ενώ παράλληλα έβλεπε την Ελληνική διάλυση, δώρο Αλάχ!

Ο κ. MURAT BAYAR παραχώρησε στην παγκόσμιου κύρους έκδοση, του χώρου, DEFENSE NEWS (29 Νοε. 09) μια μακρά συνέντευξη αναλύοντας τις φιλοδοξίες και στόχους της Τούρκικης ΑΒ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαχητικά Α/Φ, επιθετικά Ε/Π, Κορβέτες, Φρεγάτες κλπ. Η εφημερίδα κυκλοφορεί σε όλα τα επιτελικά Γραφεία του ΥΕΘΑ και της Υπηρεσίας Εξοπλισμών. Κανείς, μα κανείς, δεν το είδε, δεν το σχολίασε, δεν κτύπησε το καμπανάκι; Το σήμα κινδύνου, όμως έδιναν συνεχώς αρκετοί που έβλεπαν απτό, ορατό και κραυγάζοντας την Ερντογανική λαίλαπα Εις ώτα μη ακουόντων…
• Το 2013 οι Τρεις Αρχηγοί Επιτελειων (Γκίνης, ΓΕΣ, Χριστίδης ΓΕΝ και ΓΕΑ Τσαντράκης) εκθέτουν στον τότε ΥΕΘΑ των Αντωνομπένηδων κ. Π. Παναγιωτόπουλο τις μεγάλες ελλείψεις ανταλλακτικών και πυρομαχικών και ζητούν λήψη μέτρων. Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε άμεση διάθεση 1,5 δις και τους έδωσε εντολή, προετοιμασίας προγραμμάτων. Παρήλθαν μερικές ημέρες και δεν «ακούγονταν» τίποτα

Ανήσυχος ο Α/ΓΕΣ κ. Γκίνης ζήτησε να πληροφορηθεί. Από το Υπουργικό Γραφείο του υποσχέθηκαν ότι «αύριο» θα δοθούν τα χρήματα. Του δόθηκε η αποστρατεία του, και είχε θητεία μόνο 7 μήνες. Σε λίγο τον ακολούθησαν οι άλλοι δύο. Δεν δόθηκε ούτε 1 cent. Το Υπουργείο εξαπατούσε τα Επιτελεία!!

Εξ ιδίων τα βέλη (Μια συνειδησιακή κρίση)Μετά το ξέσπασμα Μπεγλίτη και την καταγγελία του για τις ληστείες των εξοπλισμών (ΣΣ που του στοίχισαν την πολιτική του καριέρα) πολύ αργότερα, ένας βροντόσαυρος του παλαιοκομματισμού, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίσθηκε στα Νέα (2 Οκτ. 2018) με ένα άρθρο κόλαφο – καταγγελία κατά της πολιτικής ρεμούλας και τη κυβερνητικής διαφθοράς όλων των χρωμάτων. Το τιτλοφόρησε ΟΜΕΡΤΑ. Η λέξη αυτή ιταλιστί και γκανγκστεριστι σημαίνει ΣΙΩΠΗ, ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΣΚΑΣΜΟΣ και είναι ο θεμελιώδης Νόμος και Σιτσιλιανικής Μαφίας αλλά και του εν Αμερική Κλάδου της.

Γράφει ο κ. Πάγκαλος (VER BATIM – απόσπασμα)

Στο διπολικό πολιτικό σύστημα, που λειτούργησε στη χώρα μας μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου, η «ομερτά» ήταν κανόνας απαράβατος. Όσο και φαύλος ή διεφθαρμένος ή διαπλεκόμενος με ισχυρά συμφέροντα να ήταν ο συνάδελφος, όσο μακριά από τους πειρασμούς αυτούς και αν βρισκόσουν εσύ, δεν υπήρχε πιθανότητα να ξεπεράσεις τον φραγμό που όρθωναν φίλοι και συνεργάτες εν ονόματι της εσωτερικής αλληλεγγύης των στελεχών του κόμματος. Μπορούσες να προβάλεις κάθε είδους επιχείρημα. Ο νόμος της «ομερτά» ήταν καταλυτικός. Έτσι διαλύθηκαν οι δομές της κοινωνίας και φτάσαμε στο απίστευτο σημείο που είμαστε τώρα.

Έζησα την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχα στην ηγεσία του επί 27 χρόνια και 19 χρόνια ήμουν υπουργός σε κυβερνήσεις του. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να ξεφύγω. Ποτέ δεν άκουσα την προτροπή «γιατί δεν τα λες, γιατί δεν τα καταγγέλλεις». Αντιθέτως όλοι και όλες πέφταν απάνω μου για να με υποχρεώσουν σε σιωπή, σε αλληλεγγύη, σε συνενοχή τελικά, σε «ομερτά».

Καταλυτική μαρτυρία δεν έιναι;

Το ότι οι Έλληνες μαφιόζοι – Κορλεόνε είναι πιο σατανικοί από τους σιτσιλιανούς συναδέλφους τους είναι το γεγονός ότι μαστόρεψαν προστατευτικούς νόμους για τις ληστείες τους. Άσυλο… Ενώ οι δύστυχοι Σιτσιλιανοί, απροστάτευτοι, διώκονται ανηλέως από τους Ιταλούς Καραμπινιέρους.

Σημ.: Δεν είναι δα η πρώτη φορά που ο κ. Θ.Π. παθαίνει ψυχολογικό crash εξομολόγησης. Προ ετών είχε ονομάσει τον μακαρίτη Ανδρέα ΔΩΡΟΛΗΠΤΗ και τον Γιωργάκη ανίκανο να μοιράσει δύο γελάδων τ’ άχυρα…

Επίλογος

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον Ελληνικό πολιτισμό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και σε περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξαγάγουν πόλεμο.

+ Π. Κονδύλης – Θεωρία Πολέμου 1995

(ΣΣ Δεν πέρασε ένας χρόνος από τη διατύπωση του αφορισμού αυτού από τον αείμνηστο Κονδύλη και επαληθεύτηκε πλήρως: Ίμια 1996 κατάρρευση πλήρης των υπομετριοτήτων.
Αναφέρεται και στον παραπολιτικό κόσμο δηλ. τις κομματικές σαβούρες που κουβαλάνε οι Υπουργοί μαζί τους κρίσιμες θέσεις. Περιπλανώμενοι νομάδες, άσοι στην ίντριγκα και τις κομπίνες παρατρεχάμενων, υπηρέτες πολλών αφεντάδων)

Ζητώ συγγνώμη αν πλατείασα αλλά στο ολίσθημα με οδήγησε η αγωνία μου να σας δώσω όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσα για να βεβαιωθείτε ότι φθάσαμε εδώ με τα ολέθρια σφάλματα, ανικανότητα, ανεπάρκεια και αρπακτική βουλιμία της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου πρέπει να προσθέσουμε και την έλλειψη στοιχειώδους πατριωτισμού και την απληστία. Μερικοί, πολύ γνωστοί και επώνυμοι δεν χορταίνουν με τίποτα!

Σκιαγράφησα, όσο μου ήταν επιτρεπτό, τις πολιτικές κάθε κυβέρνησης και ιδιαίτερα των Υπουργών Άμυνας. Θεωρώ ότι κατά την 30ετία αυτή την μεγαλύτερη ζημιά έκαναν οι Κυβερνήσεις Σημίτη – Καραμανλή – Παπανδρέου – Αντωνομπένηδων. Ιδιαίτερα η τελευταία που όχι μόνο εγκατέλειψε πλήρως την Άμυνα και εξοπλισμούς αλλά απεδόμησε το φρόνημα των στελεχών με τις αλλεπάλληλες αποστρατείες άξιων Αρχηγών που δεν συνεμμορφούντο προς «τας υποδείξεις» Πλήγωνε και παραπέρα τις ΕΔ. Έστελνε τους Μπαλτάκους και Τραγάκηδες να απονέμουν τα ξίφη στους εξερχομένους των παραγωγικών Σχολών. Ντροπή!
• O τόπος αυτός δεν πρόκειται να δει προκοπή, ούτε ο υπερήφανος ελληνικός λαός να νοιώθει σιγουριά και ασφάλεια ότι δεν απειλείται από τον αρπακτικό γείτονα και ότι δεν σπαράσσονται τα σπλάχνα του από τους κλεπτομανείς πολιτικούς αν οι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλεκόμενοι στην εξουσία από το 1990 – μέχρι σήμερα δεν περάσουν στο περιθώριο.
• Η σαπίλα της 30ετίας μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και σε κίνδυνο πολέμου. Επαναλαμβάνω, για να το εμπεδώσουμε: Δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι αν δεν είμαστε εμείς τυφλές αχόρταγες και άπληστες κότες.
• Υπάρχουν διάφορα επίθετα για να χαρακτηρισθούν αυτοί; Οι πολιτικοί που κατακλέβουν τους εξοπλισμούς, μοσχαγοράζουν υπερκοστολογημένα ή αμφιλεγόμενα ή άχρηστα συστήματα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την απληστία τους αδιαφορώντας για την ασφάλεια της Χώρας: απάτριδες, δωσίλογοι, παλιάνθρωποι! Το ίδιο χαρακτηρίζονται αυτοί που τους έβλεπαν και δεν μιλούσαν!
• Ότι έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα οι Τούρκοι εις βάρος μας δεν τα κέρδισαν αλλά τους τα προσφέραμε: 1974 (Κύπρος) Προδοσία. Δεν νίκησαν, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά εμείς. Την εποχή εκείνη έπρεπε να στηθούν στο απόσπασμα όχι έξι (6) αλλά 106 ένοχοι. Η υπόθεση «κουκουλώθηκε» γιατί στις σελίδες του πορίσματος εμφανίζονταν αρκετά «ευπρεπή» ονόματα. Το Κυπριακό απετέλεσε το εφαλτήριο της Τούρκικης επιθετικότητας.
• 1996 (Ίμια). 1997 Μαδρίτη κλπ. Και σήμερα, στο σύνολο της 30ετίας, ενσυνείδητη εγκατάλειψη της Άμυνας και αποτροπής με παράλληλη ληστεία του κράτους. Απ’ αυτούς που τους ψηφίζαμε να φυλάνε Θερμοπύλες.

Η κυβέρνηση κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Ανέλαβε την εξουσία το 2019. Οίκοθεν νοείται ότι είχε πλήρη αντίληψη και γνώση της έκρυθμης κατάστασης (οικονομικής και Ελληνοτουρκικής) καθώς και για τις τραγικές ελλείψεις της Άμυνας. Δεν επέμφθη ουρανόθεν. Έβλεπαν ότι καίγονταν τα μπατζάκια μας και φλέγονταν τα μαλλιά μας. Όταν είδαν τις διαθεσιμότητες των οπλικών συστημάτων πρέπει να έπαθαν απανωτά εμφράγματα

Αντί να σπεύσουν ολοταχώς ν’ αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα, επαναλαμβάνω τα υπάρχοντα, οπλικά συστήματα που υπολειτουργούσαν άρχισαν, ξανά-μανά, τροπάρι του Πάκη, περί Διεθνούς Δικαίου και εγγυήσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ.

− Άφησαν τις αμυντικές βιομηχανίες να χώνονται πιο μέσα στην απαξία και χρεωκοπία.

− Αντί να διαθέσουν, πάραυτα, όσες πιστώσεις μπορούσαν για να αξιοποιηθούν, στο μέτρο του δυνατού, τα οπλικά συστήματα άρχισαν να διορίζουν μετά μανίας και να δίδουν αναδρομικά σε βουλευτές και άλλους υψηλόβαθμους. Μέχρι και οι εξοχότατοι τ. Πρόεδροι, υπέργηροι πατριώτες κ. Χρ. Σαρτζετάκης και κ. Παπούλιας ζήτησαν αναδρομικά που τους πρόσφερε ευχαρίστως ο κ. Μηταράκης!

− Ο καλός πατριώτης κ. Σκυλακάκης αντί να προβλέψει αύξηση ΠΥ του ΥΕΘΑ τον μείωσε κατά 50εκ. !! Σκέτη παραφροσύνη. Για το 2020 λοιπόν ουδέν ενδιαφέρον για την Άμυνα. Φέτος αφυπνίσθηκαν και προέβλεψαν 2,5 δις, για το 2021ποσόν εντελώς ανεπαρκές.

− Αδιαφόρησαν πλήρως για την ψήφιση ενός νέου Νόμου για τις Στρα. Προμήθειες προς κατάργηση του ολέθριου Βενιζελείου κατασκευάσματος παρά τις διαμαρτυρίες Επιτελείων και ΣΕΚΠΥ.

• Προσποιούντο τον κωφό σε όσους τους εκλιπαρούσαν για την Ίδρυση ενός Συμβουλίου Ασφαλείας η έλλειψη του οποίου έχει κοστίσει πολλά.

• Ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποτε αντελήφθη ότι πρέπει να ακούσει τις υποδείξεις για ίδρυση ενός Ταμείου Εθν. Άμυνας, δεδομένου ότι τα κρατικά λεφτά είναι ανεπαρκή, το ανακοινώνει στις 6 Ιανουαρίου 2020 αλλά μετά το λησμόνησε. Λέγεται, και θα ήταν απίστευτο να είναι έτσι, ότι παρακλήθηκε από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου να μη προχωρήσει δεδομένου ότι ήθελε η ίδια να εξασφαλίσει προσφορές (Από Τράπεζες, επιχειρήσεις, Εφοπλιστές κλπ) για την βεγγέρα της του 2021. Σας θυμίζω ότι ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας έκανε εκπληκτικές προσφορές, ελίτ γαρ, ενώ το χρήμα αυτό έπρεπε να διοχετευθεί στην Άμυνα.

• Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το ΥΕΘΑ κινείται με ρυθμούς SLOW MOTION. Διακυρύσσει, υπόσχεται, εξαγγέλλει και πλεον ου.Η Κυβέρνηση αγωνιώσα για την Άμυνα...Σήμερα Νοέμβρη του 2020, ΟΥΔΕΜΙΑ πρόοδο έχουμε για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ, των Ε/Π APACHE, συντήρηση – αξιοποίηση μαχητικών MIRAGE, Ε/Π ΝΗ-90, Ε/Π SUPER PUMA. (ΣΣ Για τα τελευταία πληροφορούμαι ότι καίτοι έχει προκύψει αξιόπιστος μειοδότης, Έλληνας, δεν προχωρεί η ανάθεση για περίεργους λόγους. Χωρίς PUMA πως θα κάνουμε έρευνα διάσωση;
• Η αύξηση της θητείας εξαγγέλλεται κάθε πρώτη του μήνα, τους τελευταίους μήνες, και μετά ξεχνιέται.
• Σημειώνω, επίσης ότι η σύμβαση αξιοποίησης των MIRAGE με τις γαλλικές εταιρείες DASSAULT, THALES, SAFRAN υπογράφηκε στις 28 Σεπ. 2020 δηλ. 15 μήνες μετά από την ανάληψη της εξουσίας από ΝΔ!
• Παράλληλα η Κυβέρνηση – ΥΕΘΑ κατατριβόταν σε ατέρμονες συζητήσεις για φρεγάτες που θα εμφανιζόταν το 2028! Βλέπει το μέλλον, αγνοεί το παρόν.
• Στα θετικά του ΥΕΘΑ ανέγερση τείχους του Έβρου και η αγορά μαχητικών RAFALE για τα οποία θα πανηγυρίζουμε όταν εμφανισθούν!
• Κρισιμότατες μονάδες της Αμυντικής Βιομηχανίας όπως ΕΛΒΟ, ΕΑΒ είναι σχεδόν ανύπαρκτες, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 κινδυνεύει και στην Τανάγρα (ΕΑΒ) υπάρχουν πλήθος πολεμικών μέσων… αναπαυόμενα και αναμένοντα αξιοποίηση. Αν δείτε τα νούμερα θα εξοργισθείτε.

Κακεντρεχή μικροσχόλια

1. Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει ν’ απειλεί με ένα νέο Ματζικέρτ (ΣΣ Αμφιβάλλω αν η πλειοψηφία των παραγόντων της Άμυνας γνωρίζει το ιστορικό). Ο Υπουργός κ. Ακαρ, ακολουθεί. Mας πληροφορεί ότι εξήντα (60) πολεμικά πλοία είναι έτοιμα ν’ αποπλεύσουν (ΣΣ Δεν είναι μόνο αυτά. Λησμόνησε τα υπερακατο αποβατικά)

− Τι γίνεται με τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ, περιμένουμε την έγκριση των Ελεγκτικών Συνεδρίων.

− Τι γίνεται με την προμήθεια ειδικών τορπιλών για τα υποβρύχια; Αντί με «πρόσω ολοταχώς» σπεύδουμε με ταχύτητα επιδείξεων.

2. Τα τέσσερα υπερσύγχρονα ελικόπτερα εξ ΗΠΑ, τα οποία οσονούπω, θα ενισχύσουν το ΠΝ είναι έργο του τ. ΥΕΘΑ/ΥΕΘΑ
Ναυάρχου Αποστολάκη, ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε από ΝΔ και τύπο (ΝΕΑ).

3. Οι Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΛ – ΝΔ δεν είχαν πάρει χαμπάρι από τα υπερσύγχρονα Τουρκικά UΑV S (made in Turkey) που κυριάρχησαν στο Αιγαίο . Μόλις τον φετινό Μάϊο νοίκιασαν δύο από το Ισραήλ τα οποία δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη.

4. Η πρώτη προμήθεια, έντονα αμφιλεγόμενη, που υπέγραψε ο κ. Π. Καμμένος ήταν ο εκσυγχρονισμός πέντε (5) γηραιών Α/Φ του ΠΝ (Ρ3) Έναντι 500 εκ $. Το πρώτο εκσυχρονισθέν σύμφωνα με τη σύμβαση, θα παραδινόταν την άνοιξη του 2020. Μας ειδοποίησαν ότι κάνουμε υπομονή μέχρι το… 2024, και βλέπουμε.

Συμπεράσματα

Είναι λάθος να περιμένεις να σου επιτεθούν

Ναπολέων

1. Όσοι φωνάζουμε και κραυγάζουμε για την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση των ΕΔ με την αξιοποίηση ΟΛΩΝ των υπαρχόντων πολεμικών μέσων δεν είμαστε ούτε ψευτοπατριώτες, ούτε αιμοχαρείς. Αντίθετα . είμαστε ειρηνιστές γιατί αν συμβεί αυτό, έστω καθυστερημένα, πιθανόν ν’ αποτρέψουμε τον πόλεμο, την αιματοχυσία, την ταπείνωση. Μόνο αυτό μπορεί να φρενάρει τον Ερντογάν.

Εξακολουθώ όμως να διερωτώμαι αν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της καταιγίδας, βούληση αποτροπής.

2. Οι νωθρές και χαλαρές κινήσεις του ΥΕΘΑ πρέπει να επιταχυνθούν. Προέχει η άμεση αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων. Πάση θυσία. Πέραν των έντιμων δημοσιογραφικών γραφίδων που κραυγάζουν, το ίδιο κάνει και η κοινή γνώμη. Δύο εξαίρετοι και διακεκριμένοι συμπολίτες οι κ. Σ. Μάνος και Π. Λασκαρίδης έχουν αρθρογραφήσει πολλάκις στο θέμα. Μόλις προχθές (30 Οκτωβρίου) η Εφημερίδα Καθημερινή στο κύριο άρθρό τονίζει (sic) Όπως συχνά αναφέρει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ (ΣΣ Άξιος, προσθέτω) η Ελλάδα θ αυξήσει αισθητά την αποτρεπτική της ικανότητα υπό τον όρο ότι θα προχωρήσουν άμεσα η αναβάθμιση και ο επανεξοπλισμος των συστημάτων που διαθέτει ήδη. Εξίσου σημάδι της είναι ασφαλώς και η γρήγορη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων.

Πότε θα τρέξετε κύριοι του ΥΕΘΑ; Πότε θα προχωρήσετε;

3. Υπάρχει, βέβαια, και μια άλλη εκδοχή: Έχουν βρεθεί οι φόρμουλες, έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις υπό την αιγίδα των προστατών, και δεν χρειάζεται βιασύνη. Με το μαλακό… Δεν είναι πρώτη φορά που η πατρίδα μας θα προσφέρει τα οπίσθια της;Τελειώνω με δύο αφορισμούς και ένα ποίημα.

− Δυστυχισμένε μου Λαέ, καλε κι’ αγαπημένε

Πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

Δ. Σολωμός

− Το έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν τινα ζύμωσιν, καθ’ ην τα ακαθαρτότερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουσιν εν είδει εξαφρίσματος επί της επιφανείας. Ο τοιούτος αφρός κατέχων, κατά τους νόμους της φυσικής, τα ανώτατα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα.

Εγμ. Ροΐδης

− Μα θα ‘ρθουν καινούργια χρόνια μ’ όνειρα κι οράματα

δίχως λόγους στα μπαλκόνια κι άχρηστα προγράμματα.

Βρε, για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους

βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους.

Ν. Γκάτσος (Φύσα αεράκι)

Σημ. Ο κ. Π. Λασκαρίδης, με την βαρύτητα γνώμης, επανέρχεται δριμύτερος με άρθρο του την Κυριακή (01-11-20) στην Καθημερινή. Γράφει (sic): Σήμερα υπάρχει ένα αδιαπραγμάτευτο δόγμα, για το οποίο ουδείς διαφωνεί. Είναι η άμεση ενίσχυση της ΕΔ μας. Με ποιόν τρόπο; Το έχουμε πει πολλές φορές.

− Αναβάθμιση του υλικού που έχουμε σήμερα

− Διάθεση μεγάλων ποσών για τις καθημερινές και τραγικές ανάγκες ΠΝ και ΠΑ.

− Πολλαπλασιασμό ορίου διάθεσης ποσών από Αρχηγό

− Άμεση ψήφιση δραστικού Νόμου περί Προμηθειών

Είναι λοιπόν επιεικώς απαράδεκτο η Πολιτεία να μην ενισχύσει τις ΕΔ σήμερα, όχι ΑΥΡΙΟ ή ΜΕΘΑΥΡΙΟ

*Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ΕΑ – Αμυντικός Αναλυτής – Συγγραφέας

DΕΑ Πανεπ. Σoρβόννης στην Πολιτική Άμυνας


πηγή

http://wwwaristofanis.blogspot.com/2020/11/1990-2020.html

______________________________________________________

Αλήθεια, πόσοι καταδικάστηκαν;

 Και με την ευκαιρία, μια ερώτηση στους όψιμους αντιστασιακούς, πόσα χρήματα "έφαγε" η Χούντα; Γιατί δεν μας λέτε;

Μήπως επειδή -παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειές σας  δεν καταφέρατε να βρείτε 
τίποτα, ή μήπως βρήκατε  και δεν το διαλαλήσατε από...λεπτότητα;

  Η Ελλάδα χρειάζεται έντιμη, ανεξάρτητη και ικανή πολιτική ηγεσία και όχι 
άτομα εγνωσμένης και παραδοσιακής  πολιτικής ανικανότητας.

ΑΛΕΞ