15.10.20

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ!

 


Γράφει ο Αντώνιος Αντωνάς.Σήμερα δεν θα κάνω ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ, όπως έπραξα με τα τουρκικά προϊόντα και ταινίες, με δεκάδες χιλιάδες αποδέκτες. (ΙΔΕΤΕ: ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ), όσον αφορά επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, αλλά και Τούρκων εκ Τουρκίας «τουριστών» και «επενδυτών καταπατητών»…. Δεν είναι αξιοθέατο η ερειπωμένη σκλαβωμένη πόλη από το 1974… 46 χρόνια μετά, είναι η ΝΤΡΟΠΗ των βαρβάρων, κλεφτών, λωποδυτών Τούρκων εισβολέων….ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ *ΠΟΛΗ… ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. ΚΥΠΡΟ…. ΤΙΠΟΤΑ! Και αν αμφισβητεί κάποιος, εκτός από την λεηλατημένη Αμμόχωστο ας επισκεφθεί και την υπόλοιπη κατεχόμενη Κύπρο….. και θα το διαπιστώσει, για να μην κατηγορηθώ ότι αναπαράγω ψευδείς ειδήσεις ( Fake news) ( ΙΔΕΤΕ: Β. Κύπρος. Καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς – Το έγκλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Β. Κύπρο – Τμήμα αρχαιοτήτων. Η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς – AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ του Α. Αντωνά κλπ)

*Σημειώνω ότι στο Κάτω Βαρώσι και δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας, τα τρία αδέλφια Χριστάκης (συνονόματος του ήρωα αδελφού μου), Λοϊζος και Βασίλειος Αντωνάς ( πατέρας μου) λειτούργησαν το πρώτο εργοστάσιο στη Κύπρο κατασκευής κουμπιών ( τότε από θαλασσινά μεγάλα κοχύλια). Από ότι γνωρίζω τώρα χρησιμοποιείται σαν αποθήκη του κατοχικού στρατού.

Δεν θέλω να γίνομαι απρεπής ακόμη και με τους εχθρούς μου, ΑΛΛΑ τι άλλους αυτονόητους χαρακτηρισμούς θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει, για αυτές τις απεχθείς πράξεις των εισβολέων; Μήπως ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ 1 και 2, όπως αυτοί την ονόμασαν; Kıbrıs Barış Harekâtı, Επιχείρηση ειρήνευσης Κύπρου ή Atilla Harekâtı, Επιχείρηση Αττίλας;

Δεν θα παροτρύνω λοιπόν, «επισκέπτες» Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, ξένους τουρίστες και δημοσιογράφους να μην επισκεφθούν την σκλαβωμένη, από τον βάρβαρο τουρκικό στρατό κατοχής. Αντίθετα θα παροτρύνω ΟΛΟΥΣ να την επισκεφθούν όπως και την υπόλοιπη κατεχόμενη λεηλατημένη Β. Ελληνική Κύπρο ( όχι βέβαια για ψώνια και ντόλτσε βίτα), για να αγγίξουν επί των τύπων των ήλων και νοιώσουν να τους διαπερνά ψυχή τε και σώματι, η βαρβαρότητα της εγκληματικής ανά τους αιώνες Τουρκίας….

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Τα κατάκλεψαν ΟΛΑ και τα μετέφερε τότε ο τουρκικός στρατός εισβολής στην Τουρκία, όπως έπραξε με όλες τις κατεχόμενες Ελληνοκυπριακές περιουσίες, εκκλησίες, μουσεία, τράπεζες.

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.

Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής

Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστο… ένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά.

Μαρία Ιορδανίδου, 1897-1989, Η συγγραφέας της «Λωξάντρας»

Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του.

Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.

Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας

(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον)

Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.

Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011, Έλληνας καθηγητής Παντείου

Όποτε μαθαίνουμε για μια σφαγή Αρμενίων, Ελήνων και άλλων μειονοτήτων, στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.

Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφος

Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Βίκτωρ Ουγκώ

Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει.


«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος»
«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»
Αμερικανός Πρόξενος στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton).

Ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο ότι οι σημερινοί επισκέπτες της περίκλειστης νεκρής πόλις, της Σαλαμίνιας, Κωνσταντίας, Αμμοχώστου να διαπιστώνουν για πολλοστή φορά ότι οι βάρβαροι τούρκοι εισβολείς σε κάθε αδύναμη χώρα και μέρος, που κατέλαβαν το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πλιάτσικο, οι κλεψιές…. και η καταπάτηση ξένων εδαφών και περιουσιών….οι γενοκτονίες…οι σφαγές… τα σκλαβοπάζαρα….

«ΑΦΗΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΑΝΟΙΞΕΤΕ»Επαναλαμβάνω! Και η αλυσοδεμένη πόλη…άνοιξε για τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ και εισέβαλαν ξανά με Γ΄ ΑΤΤΙΛΑ, επί Ελληνικού, αλλά και Ευρωπαϊκού εδάφους. Και οι δόλιοι σύμμαχοι μας αρκούνται στα μεγάλα κούφια λόγια περί καταδίκης. Αίσχος, ντροπή. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ( GET LOST!) σε όλους, που εγκατέλειψαν την Ελληνική Κύπρο μόνη και έσωθεν και έξωθεν επίδοξους ολετήρες...Επισκεφθείτε λοιπόν ΟΛΟΙ την λεηλατημένη πόλη, το άλλοτε στολίδι της Μεσογείου! Ειδικά εσείς οι ξένοι άσπονδοι σύμμαχοι, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα αίσχη της Τουρκίας, που σήμερα ανέχεσθε και διστάζετε να επιβάλετε κυρώσεις στην άπιστη σας παλλακίδα, για τις εγκληματικές της πράξεις και ημέρες, από γένεσης της. Επίδοξοι οι νέοι σουλτάνοι, που όνειρο τους είναι να αναβιώσει η πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, που γύρισε όλη την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Μ. Ασία, ακόμη και τις κατεχόμενες αραβικές χώρες….χίλια χρόνια πίσω… από τον πολιτισμό….

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)Μερικές φώτο της Αμμοχώστου, που φανερώνουν το μέγεθος της λεηλασίας και της καταστροφής, από τους εισβολείς… Τι άλλο;;;

Και φώτο από Τουρκοκυπριακό τύπο. YENI DUZEN – AFRICA και άλλων ειδησεογραφικών διεθνών πρακτορείων.