21.10.20

Οι Τούρκοι δωροδοκούν Έλληνες προκειμένου να αλλάξουν στρατόπεδο (Βίντεο)
Δεξί χέρι πρώην Πρωθυπουργού σε Θέματα Εθνικής Ασφάλειας ερωτευμένος με κόρη Τούρκου πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ.

Δρ Σπύρος Πλακούδας στον Focus FM.

Έλληνες ακαδημαϊκοί προσεγγίζονται  από την Τουρκία προκειμένου να… αλλάξουν στρατόπεδο.

Την σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Δρ Σπύρος Πλακούδας, επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Έλληνας καθηγητής έκανε λόγο για μερίδα συναδέλφων του που ανήκουν σε μία συγκεκριμένη σχολή σκέψης, η οποία υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να συμβιβαστούμε έστω υπό δυσμενείς όρους με την Τουρκία, παρά να μπούμε στο πεδίο της μάχης και να ακρωτηριαστούμε. Αυτό όπως τόνισε οφείλεται σε δύο λόγους : « Ο πρώτος είναι ο λόγος της ιδεολογίας. Δεν ανήκουν όλοι οι άνθρωποι στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Κάποιοι θεωρούν ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τυχαία στην Ελλάδα, και σαν πολίτες του κόσμου οφείλουν να παρατηρούν τα γεγονότα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία και όχι υπό το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος. Σε αυτή την ιδεολογία ανήκουν δύο μεγάλες ομάδες, οι νεοφιλελεύθεροι-φιλελεύθεροι και οι ακραία αριστεροί, οι κομμουνιστικοί, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν έθνη-κράτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιζόμαστε αυτό που εμείς ονομάζουμε εθνικό συμφέρον. Υπάρχει όμως και η δεύτερη κατηγορία, που οφείλεται σε υπόγειες διεργασίες. Δυστυχώς, ομιλούμε περί μιας προσέγγισης και όχι μόνο ακαδημαϊκής υφής με την Τουρκία. Πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι και στο παρελθόν είχαν αποπειραθεί από την τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα, όταν ήμουν ακόμη λέκτορας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, να με προσεγγίσουν και να συνεργαστώ μαζί τους, είτε σε κάποιο συνέδριο στην Τουρκία, είτε να μου προσφέρουν δουλειά σε κάποιο πανεπιστήμιο της Τουρκίας, είτε χρηματοδότηση κάποιας ΜΚΟ. Οι Τούρκοι ήξεραν με ποιον μιλούσαν, ότι σύντομα θα εκδώσω το νέο βιβλίο μου για το PKK γνώριζαν δηλαδή ότι ειδικεύομαι στο αντάρτικο των Κούρδων. Δεν ήταν τυχαία η προσέγγιση των Τούρκων».

Εξήγησε ότι προσπαθούν να προσεγγίσουν Έλληνες ακαδημαϊκούς όχι μόνον με την δωροδοκία αλλά και με άλλους τρόπους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «Συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού είχε ερωτευτεί Τουρκάλα ακαδημαϊκό η οποία μόνο ακαδημαϊκός δεν ήταν. Ο πατέρας της ήταν πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ».

Ο κ. Πλακούδας ανέφερε ότι ως ακαδημαϊκοί θα πρέπει να υπηρετούμε την αλήθεια.

«Θα πρέπει να κοινωνήσουμε στην κοινωνία -όχι μόνο δηλαδή στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη- ότι η Ελλάδα δε συνορεύει με ένα τυχαίο κράτος. Συνορεύει με ένα κράτος ταραξία και ένα κράτος πειρατή. Και, ως εκ τούτου, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υφίσταται μια υπαρκτή απειλή για τον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας της. Δεν ομιλούμε απλά περί κυριαρχικών δικαιωμάτων, Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης ή το FIR Αθηνών. Ομιλούμε για τον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας μας».

https://www.olympia.gr/